Saç ekiminde merak edilen sorular...

Güncelleme Tarihi:

Saç ekiminde  merak edilen sorular...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2022 04:14

Yasemin Gülgör Clinic Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, saç ekimi yaptırmak isteyenlerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

◊ SAÇ ekiminde greft sayısı verilmesinin doğru olmadığını söyleyen Yasemin Gülgör Clinic Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, düğün öncesi ve yaz aylarında saç ekimi ile saç ekimi sonrası, spor, yüzme ve tatil hakkında merak edilen konular hakkında bilgiler verdi.

YAZ AYLARINDA SAÇ EKİMİ
Saç ekimi için en uygun zamanın kişinin kendisini psikolojik olarak ve maddi anlamda hazır hissettiği zaman olduğunu belirten Yasemin Gülgör, “Saç ekimi her mevsim yapılabilir. Şu mevsim daha iyidir, bu mevsim uygun değildir söylemleri pek doğru değildir. Saç ekimi operasyonları mevsimlerden bağımsız olarak yapılabilmektedir. Gerek kış gerekse yaz her dönemde uygulanabilmektedir. Önemli olan konu operasyon sonrası dikkat etmeniz gereken hususlardır. Yaz mevsiminde saç ekimi sonrası bir ay kadar havuz ve denizden uzak durmak gerekmektedir. Kış mevsiminde yapılan saç ekimi operasyonlarında ise soğuktan, rüzgardan korumak gerekmektedir. Yılın 12 ayı saç ekimi yapılabilmektedir. Burada dikkat etmemiz yaz ayında saç ekimi yapılan birinin 15 gün boyunca denize girmemesidir” dedi.

Haberin Devamı

DÜĞÜN ÖNCESİ SAÇ EKİMİ
Evlilik hazırlığı yapan çiftler için, estetik görünümde büyük rol oynayan saçların da önem kazandığını belirten Yasemin Gülgör, “Bu nedenle birçok erkek düğün öncesi saç ekimi yaptırıyor. Düğünden bir ay önce yaptıracağınız saç ekimi uygulaması ile istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Düğün günü çekilecek olan fotoğraf ve videolar çiftler tarafından ömür boyu saklanacak en önemli hatıra. Bu nedenle birçok erkek düğün öncesi saç ekimi yaptırıyor. Düğünden bir ay önce yaptıracağınız saç ekimi uygulaması ile istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz” diye konuştu.

SAÇ EKİMİ SONRASI SPOR
Saç ekimi sonrası spor aktivitelerinin nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler veren Gülgör, şunları söyledi: “Yüzme sporları operasyondan birinci aydan sonra yapılabilir. Yavaş tempolu yürüyüşler üçüncü günden sonra yapılabilir. Ağır tempolu yürüyüşlerin bir aydan önce yapılmaması tavsiye edilmektedir. Baş bölgesindeki kasları harekete geçirecek spor ve hareketlerin yapılmasını önermiyoruz. 4-6 hafta saçlı derinin güçlü güneş ışınları ve sürekli travma oluşturacak olaylardan uzak tutulması gerekiyor. Operasyondan sonra bir ay müsabakalı sporlardan uzak durmalısınız.”

Haberin Devamı

KİŞİYE ÖZEL
SAÇ EKİM TEKNİĞİ
◊ SAÇLA ilgili mezoterapi gibi birçok uygulamanın mevcut olduğunu belirten Yasemin Gülgör, şunları anlattı: “Saç ekimi operasyonu bir sağlık kuruluşunda, alanında tecrübeli sağlık personelleri tarafından yapılmalıdır. Ekibin sağlıkçı olması ve doktor kontrolünde ekimin yapılması başarıyı artırmaktadır. FUE yöntemi, saç problemini tek seansta tedavi ederek yüksek oranda memnuniyet sağlamaktadır. Belki gelecekte bu cihazlar ve ürünler daha da gelişecek. Onların gelişmesiyle birlikte FUE yöntemi de hız kazanacaktır. Diğer ilaç ve teknolojilerin hız kazandırma dışında etkisi yoktur. FUE yönteminde saç transferini sağlayan kişi derinliği, sıklığı ve açıyı vererek doğal görünüm sağlamaktadır. Mevcut diğer teknolojilerin böyle bir fonksiyonu yoktur. Bize başvuran kişiler de diğer teknolojilerin hızından memnun olduklarını, fakat saçlarının eskisi kadar doğal olmadığını beyan etmişlerdir.”

Haberin Devamı

SAÇ EKİMİNDE GARANTİ
◊ SAÇ ekimi operasyonu öncesi hastaların, ekim sonrası saç durumu ile ilgili bir garanti verilip verilemeyeceğini sorduklarını belirten Yasemin Gülgör, “Sadece saç ekimi operasyonları için değil, sağlık sektöründe hiçbir tedavi için garanti verilmez. Saç ekimi tedavisi için ekim garantisi verilmektedir gibi söylemlere itibar etmeyiniz. Garanti ancak teknolojik aletler, beyaz eşya, cep telefonları, bilgisayar gibi eşyalarda olur” dedi. Saç ekimi operasyonunun erkeklere de kadınlara da uygulandığını ve yüz güldüren sonuçlar alındığını belirten Gülgör, “Saç ekimi operasyonlarında önemli olan saç ve doku yapısıdır. Ancak saç dökülme sebeplerini de bilmek gerekir” diye konuştu.

Haberin Devamı

◊ SAÇ muayenesi sonucu söylenen greft sayısı hakkındaki rakamların dikkat alınmaması gerektiğini belirten Yasemin Gülgör, “Greft sayısı hastadan hastaya ve ekim yapılacak bölgeye göre değişebilir. Ekim öncesi de greft sayısı vermek doğru değildir. Operasyon sırasında ekim yapılacak greftin, ensedeki kıl kökünün kalitesine, ekim yapılacak alanın genişliğine göre değişkenlik gösterir. Aslında bu işin doğrusu kullanılabilecek maksimum sayıda greftin ekim yapılmasıdır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!