Saç ekiminde merak edilen gerçekler

Güncelleme Tarihi:

Saç ekiminde merak edilen gerçekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2021 23:28

SAÇ ekiminde önemli olanın saç ve doku yapısı olduğunu belirten Saç Sorunları ve Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, saç ekimi operasyonlarında, ekim sonrası için garanti verilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ekim öncesi tercih edilen merkezin iyi araştırılması gerektiğini dile getiren Gülgör, “Yetkisiz yerlerden uzak durun” dedi. Saç ekimi operasyonlarının tıbbi bir girişim olduğunu belirten Gülgör, bu yüzden saç ekiminin Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği şartlara uygun steril ve tam donanımlı işlem odalarında yapılması gerektiğini hatırlattı. Saç ekimini gerçekleştirecek ekibin uzman sağlık personelinden oluşması ve aralarında doktor bulunmasının önemli olduğuna değinen Gülgör, “Merkezi iyi etüt edin. Hatta sadece bir merkezle yetinmeyin, birkaç yeri daha araştırın. Yüz yüze görüşmeyi tercih edin” diye konuştu.

GARANTİ VERİLEMEZ

Saç ekimi operasyonu öncesi hastaların ‘Saç ekimi tedavisi için ekim garantisi verilmektedir’ gibi söylemlere itibar etmemelerini isteyen Gülgör, operasyonun erkeklere de kadınlara da uygulandığını ve yüz güldüren sonuçlar alındığını kaydetti. Gülgör, saç ekimi operasyonlarında önemli olanın saç ve doku yapısı olduğunu, ancak saç dökülme nedenlerinin de bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

ZARAR VERİLMEMELİ

Saç ekiminin önemli bir operasyon olduğunu hatırlatan Gülgör, “Operasyon öncesi ve sonrası birçok neden süreci etkiler. Saç ekiminde operasyonun hangi yöntemle yapılacağını, kişinin saç yoğunluğu belirler. Hastanın saç sıklığı ne kadar fazlaysa, alınacak saç kökü (greft) o kadar fazla olmaktadır. Fakat kişinin saçı seyrekse, alınacak kök de daha az olmaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!