Rus turistin istediği her şey Ege'de de var

Güncelleme Tarihi:

Rus turistin istediği her şey Egede de var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 09:31

Rus turistin istediği her şey Ege'de de var

Haberin Devamı

RUSYA Federasyonu İzmir Fahri Konsolosu Eray Gürler, genellikle Antalya bölgesini tercih eden Rus turisitlerin aradığı tatil lüksünün Ege'de bulunduğunu, bunun için tanıtım çalışması yapılması gerektiğini belirti.
Fahri Konsolos Gürler, mart ayında Rusya'da düzenlenecek turizm fuarında Ege bölgesindeki turizmcilerin, tanıtım atağına geçmesi gerektiğini söyledi. Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında uçak krizine kadar hem turizim hem kültürel ve ticaret açısından çok iyi ilişkiler olduğunu belirten Gürler, "Uçak krizinden sonra bu ilişki dondurulmuştu. İlişkilerin normalleşme sürecine girmesinin ardından bu kez Ankara büyükelçimiz Andrey Karlov suikaste kurban gitti. Bu olayın Türkiye'de olması zamanlama açasından, Mavi Akım Projesi'nin imzalamasından bir gün sonra oldu. Rusya ile Türkiye ilişkilleri, dost görünen ülkeleri kızdırdı. Ankara Büyükelçimiz, geçen eylül ayında, Çeşme Rus Osmanlı Deniz Savası Parkı'nı açmaya gelmişti. Kendisi İzmir'i tanımamakla birlikte iki ülke arasındaki turizmin 2015 yılına göre daha iyi olacağını söylemişti" dedi.
İzmir'e Rusya'dan gelenlerin sayısısının geçtiğimiz yıllarda 4 ile 5 bin arasında olduğunu belirten Gürler, bunun arttırılabileceğini vurgulayarak, "Rusların ilk tercihi yıllardır Antalya olmakta. Onlar için yeni bölge Ege olmalı. Çünkü Efes var, Meryemana Evi de Ruslar için çok önemli bir yer. Antalya'ya dakakida bir Rus uçağı inerken, sezonda İzmir'e haftada 2 veya en fazla 3 uçak iniyordu. İzmir'e direk charter uçak seferlirinin konulması lazım. Rusların istediği kum pilaj ve denize yakın oteller, İzmir çeveresindeki sahil beldelerinde mevcut. Her şey dahil sistemi olmasa da onların isteklerine cevap verecek oteller var. Her şeyden önce terör olaylarının durulması lazım. Rus vatandaşlarını, Türkiye'nin terör konusunda güvenli olduğuna ikna ekmek lazım. Sorun güvenlik sorunu. Mart ayında Rusya'da düzenlenecek turizim fuarına Egeli turizimciler mutlaka katılıp tanıtım yapmalı. Hedefimizde İzmir'de Rus kültür merkezi kurmak da var" diye konuştu.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!