Robotik cerrahi

Güncelleme Tarihi:

Robotik cerrahi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2021 21:21

ÖZEL Sağlık Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali Akdemir, robotik cerrahiyle birlikte laparoskopik cerrahi yöntemle yapılan ameliyatların, hem hekim hem de hasta için önemli avantajlar sağladığını söyledi.

Haberin Devamı

 Doç. Dr. Ali Akdemir, kadın hastalıkları ve doğum branşı özelinde çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda operasyonun açık cerrahi yerine laparoskopik yöntemle uygulanmasının başarı yüzdesini artırdığını dile getirdi. Akdemir, şöyle devam etti: ÜÇ BOYUTLU İMKAN “Bu yöntemle hastaların ameliyat sonrası daha az ağrı duyması, enken taburculuk, normal yaşama daha erken dönüş imkanı sağlanıyor. Fakat bunun yanında özellikle robotik kolların cerrahın el bilek hareketlerini bire bir yapabilmesine imkan sağlaması, 3 boyutlu görüntü imkanı ile çok titiz ve kusursuz bir ameliyat imkanı sağlamasıdır. Özellikle laparoskopik cerrahide dikiş atma işlemi ileri derecede zorluklar oluşturmaktadır.”

TECRÜBEDEN FAYDALANIYORUZ

“Robotik cerrahi sistem ise cerrahın el bilek hareketlerini taklit edebilmesi sayesinde cerrahi dikiş atma işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebilir” diyen Akdemir, “Hastalarımızın tedavilerinde günümüz tıbbının tüm imkanlarını kullanarak onları sağlığına kavuşturmak için çalışıyoruz. Bunları yaparken hem teknolojik imkanları hem de cerrahi alandaki tecrübelerimizden faydalanıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!