Rinoplasti ile ideal burna kavuşabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Rinoplasti ile ideal burna kavuşabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2021 21:03

Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, ‘rinoplasti’nin burnun dış görünümünün düzeltilmesi amacıyla günümüzde sıklıkla yapılan bir estetik operasyon olduğunu belirterek, süreç hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

RİNOPLASTİNİN burun şekillendirme ya da burun düzeltme olarak düşünülebileceğini belirten kulak burun boğaz uzmanı Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, bu ameliyat yapılırken burnun ana fonksiyonlarının kaybedilmemesi gerektiğini ve estetik olduğunun dışarıdan bakıldığında anlaşılmaması gerektiğini söyledi. Rinoplastinin açık ve kapalı olarak iki teknikle yapılabildiğini kaydeden Sucubaşı, kapalı teknikte burun dışında hiçbir kesi olmadan tüm kesilerin burun içerisinden yapıldığını açıkladı. Dışarıdan görülen herhangi bir cilt kesi izi olmadığını ifade eden Sucubaşı, açık tekniğin ise burun delikleri arasındaki kolumella denilen bölgeden yapılan ters V harfine benzer cilt kesisi ile yapıldığını vurguladı. Sucubaşı, açık tekniğin, burun ucu ile ilgili problemi olan ve eğri burunlu hastalarda avantaj sağladığını da kaydetti.

Haberin Devamı

OPERASYON NASIL YAPILIYOR?

Burun estetiği öncesinde hastaların ön muayenesinin yapıldığını belirten Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, şu bilgileri verdi: “Burun yapısı ve burun içerisinde nefes almayı engelleyecek bir problem varsa, onlar değerlendirilir. Ameliyat planı burunun yapısına göre yapılır. Burunun 7 farklı açıdan fotoğrafları çekilir. Burun üzerinde hastalarımıza oluşacak şekil değişikliği similasyonda gösterilir. Buna göre hastamızla birlikte değerlendirilerek yapılacak ameliyatın şekli planlanır. Burun estetiği ameliyatı yaklaşık iki saat sürmektedir. Genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır. Ameliyattan sonra genelde aynı gün hastalarımız taburcu olabilmektedir. Burun üzerinde bir hafta kalacak bir bandaj konur. Bandaj bir hafta sonra çıkarılır. Bir hafta sonra günlük hayata dönebilirsiniz. Burun içerisine tampon koymuyoruz, bunun yerine silikon dediğimiz ortası delikli, hastalarımızın nefes alabileceği, tamponları tercih ediyoruz. Bunları da genelde üç-dört gün sonra alıyoruz.”

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ

Ameliyattan ortalama bir hafta sonra hastaların günlük hayatına dönebildiğini belirten Op. Dr. Sucubaşı, “Altı hafta kadar güneş gözlüğü kullanmamayı tavsiye ediyoruz. Sıcak dönemlerde ameliyat olanlara yüksek faktörlü güneş kremi kullanmayı öneriyoruz. Burnun son şeklini alması 6 ay ila 1 yıl sürmektedir ve burun yapısına göre değişmektedir” ifadelerini kullandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!