Rakish Alaçatı ‘şık ve hovarda’ menüsüyle fark yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

Rakish Alaçatı ‘şık ve hovarda’ menüsüyle fark yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 01:13

Bembeyaz kumların üzerindeki masalarıyla Alaçatı’ya yeni bir soluk getiren Rakish Alaçatı, misafirlerine yeni nesil meyhane deneyimi sunuyor. Zengin menüsü beğeni toplayan mekanın yaratıcısı Engin Yaşar, “Damak çatlatan mezelerin de bulunduğu şık ve hovarda bir menüyle bu sezon akıllarda kalacağız” dedi.

Haberin Devamı

 

GASTRONOMİ ve müziğin buluşma noktası Rakish, Alaçatı’nın göz bebeği olmuş durumda. Üstün kalitesi ve şık hizmet anlayışıyla misafirlerini ağırlayan Rakish Alaçatı, farklı konseptiyle öne çıkıyor. Mekan, beyaz kumların üzerinde, kendinizi dünyanın diğer ucunda hissedebileceğiniz bohem bir atmosfer sunarken, şık menüsüyle de Alaçatı’ya imzasını atıyor.

Rakish Alaçatı ‘şık ve hovarda’ menüsüyle fark yaratıyor

İMZA YEMEĞİ: ÇİFKÖFTE TARTAR
Rakish Alaçatı’nın yaratıcısı Engin Yaşar, yeni nesil meyhane kavramına yeni bir soluk getirdiklerini söyleyerek, 3 yıl önce bu iddiayla yola çıktıklarını dile getirdi. Rakish Alaçatı’yı elektro meyhane olarak tanımlayan Yaşar, “Alışılagelmiş rakı mezelerinin yeniden yorumlandığı ve şefimizin imzası olan çiğköfte tartar gibi damak çatlatan mezelerin de bulunduğu şık ve hovarda bir menüyle bu sezon akıllarda kalacağız. Bademli atomdan muammaraya, Girit ezmeden füme uskumruya ve pembe taratora kadar geniş bir yelpaze ile toplam 9 çeşit meze, salata, kokoreç, jumbo karides ve enfes kalamar dolmadan oluşan ara sıcaklar, levrek veya pirzola ile doyurucu ve zengin bir menümüz var. Tek tek sardığımız karides mantılarımızın tadı damaklarda kalacak. Şefimiz Pınar Tur’un imza yemeği çiğköfte tartar bu sezon ve bundan sonraki sezonlar için kesinlikle bir Rakish klasiği. Çiğköfte tartar, füme uskumru ve pembe tarator ikilisi, enginar çanağında somon Rilette, ferahlık veren yoğurt bahçesi tatlımız, tahin brulee ve meyve salsa menümüze yeni giren lezzetlerimizden sadece birkaçı. Tamamı için Rakish’e bekleriz” dedi.

Haberin Devamı

Rakish Alaçatı ‘şık ve hovarda’ menüsüyle fark yaratıyor

YAŞAR: BEN LEZZET AVCISIYIM
KendiSİni ‘lezzet avcısı’ olarak tanımlayan Engin Yaşar, yemek yemeyi, yemek yapmaktan daha çok sevdiğini aktararak şöyle devam etti: “Mutfağa çok sık girerim. Özellikle de bahçede arkadaşlarımı ağırlamayı çok severim. Misafirlerime etin her rengini, her halini tattırmayı seviyorum. Tabii kendim de evde güzel bir makarna veya peynir, et tabağı, salata gibi Akdeniz mutfağı notaları taşıyan öğünler hazırlarım. Ama daha çok işyeri mutfağında olmayı, misafirlere hizmet etmeyi, onları mutlu etmeyi seviyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!