Prof. Dr. Köksal Yuca, “Ameliyat öncesi kiraz yemeyin” dedi

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Köksal Yuca, “Ameliyat öncesi kiraz yemeyin” dedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 15:31

BURUN ameliyatlarının başarısını etkileyen birçok faktör var. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Köksal Yuca, ameliyat öncesinde bazı gıdalardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı


Prof. Dr. Yuca, özellikle burun estetiği gibi ameliyatlardan önce kiraz, vişne, nar ve domates gibi kan sulandırıcı gıdaların, içerdikleri maddeler nedeniyle ameliyat sırasında ve sonrasında kanamalara neden olabileceğini belirtti. Ameliyatı gerçekleştirecek doktor, başarılı bir operasyon sağlamak için hastanın cilt yapısı, burun sorunları, psikolojik durumu gibi tüm etkenleri dikkatlice değerlendirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Köksal Yuca şu bilgileri paylaştı:

KANAMAYA NEDEN OLUR
“Ameliyat öncesi ve sonrasında doğru beslenmek oldukça önemlidir. Tüketilen besinler hem ödem oluşumuna hem de kanamaya neden olabilir. Hastalarımıza kanama riskini artırdığı için kiraz, vişne, nar, domates, sarımsak gibi bazı gıdaları tüketmemelerini söylüyoruz. Bu gıdalar içerdikleri maddeler nedeniyle kanamaların dışında ameliyat sonrası şişlik ve morluklara da yol açabiliyor. Ameliyat öncesinde sigara ve alkol alınmamalı. Aspirin ve benzeri antienflamatuar ilaçlar, vitaminler, zayıflama haplar kullanılmamalı. Bitki çayı tüketimine de ara verilmeli. Öngörülemez ya da öngörülebilir birtakım komplikasyonlardan korunmak açısından tüm bu saydığımız gıda ve ilaçlardan uzak durulmalı. Çünkü, bunlar ameliyat sırasında kanamalara yol açabilir, sonrasında da iyileşmeyi geciktirebilir, ödem yapabilir. Hatta burun şeklinde değişiklikler bile meydana gelebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!