Pandemiyle birlikte kuru göz hastalığı şikayetleri de arttı

Güncelleme Tarihi:

Pandemiyle birlikte kuru göz hastalığı şikayetleri de arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2021 13:56

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nden Opr. Dr. Ömer Takeş, uzun süreli ekrana maruz kalma ve maske kullanımı gibi nedenlerle günümüzde en sık rastlanan sağlık sorunlarından olan kuru göz hastalığının tedavisinde damla kullanımı, punktum tıkaç gibi yöntemlere alternatif bir yöntem olan lazer tedavisi hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Göz kuruluğunun gözün ön yüzeyini nemlendiren gözyaşı miktarının azalması veya kalitesinin bozulması olduğunu dile getiren Opr. Dr. Takeş, bu rahatsızlığın gözlerde yanma, batma, kızarıklık ve bulanık görme şikayetleriyle kendisini belli ettiğini ifade etti.

GİDEREK YAYGINLAŞIYOR
Kuru göz hastalığının son dönemde her yaş grubunda giderek yaygınlaştığına dikkat çeken Opr. Dr. Ömer Takeş, “IPL cihazıyla her iki göze birden uygulanan lazer tedavisiyle hastalığın belirtileri önemli ölçüde azaltılıyor. Bu tedavide başarılı sonuç alabilmek için en az 3 seans uygulanması gerekiyor. Genellikle kuru göz hastalığıyla birlikte gelişen kirpik dibi iltihabı (blefarit) hastalığının tedavisinde de kullanılıyor. Öncelikle IPL, sonrasında 15 dakika boyunca sıcak masaj yapan maske uygulaması gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!