Pandemide yatırım rekoru kırdılar

Güncelleme Tarihi:

Pandemide yatırım rekoru kırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 13:22

Onur Acar Mühendislik firmasının sahibi ve İTOB Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, gerek kendi işinde gerekse İTOB’da son iki yıldır yaptıklarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Haberin Devamı

 

TÜRKİYE genelinde marka olma yolunda hedeflerine adım adım yaklaştıklarını belirten İTOB Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, yeni yatırımlarla bölgedeki çalışan sayısını 15 bine, dış ticaret hacmini ise 1.25 milyar dolara çıkardıklarını ve ekonomiye katkı sağladıklarını söyledi. Koronavirüs nedeniyle gerek istihdam gerek üretim anlamında düşüş yaşamadıklarını, Kovid-19’a karşı nasıl hareket edileceğine dair tecrübe edindiklerini ifade eden Acar, yönetim olarak çalışmalarını sanayicilerin ve şehrin menfaati doğrultusunda sürdürdüklerini anlattı. İTOB yönetimi olarak şehrin kalkınması, sanayinin büyümesi için çalıştıklarını kaydeden Acar, “Pandemi döneminde çarkların durmaması için önemli kararlar alarak uyguladık. İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni üyelerimiz bakımından bu yıl, son 10 yılın yatırım rekorunu kırdık. Piyasalarda normalleşmeyle ve dengelerin tekrar sağlanmasıyla işlerin daha iyi gitmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 2021 yılından çok daha umutluyuz. Hem ülkemiz hem de İTOB için harika bir yıl olacağını düşünüyoruz” dedi. Türkiye’nin ve İzmir’in bütün pazarlara yakın olması nedeniyle lojistik açıdan çok büyük avantaja sahip olduğuna işaret eden Acar, “Altyapımızı her geçen gün güçlendirerek örnek bir OSB olma yolunda adımlar atıyoruz. İTOB içerisinde üretim ve kalite kültürü var. Bugün bu kültürün içerisinde yer alıp üretmek isteyen üyelerimizle doluluk oranımız yüzde 95’lere ulaştı. Üretici yüzümüzü dünyaya duyurmak ve Türkiye’de marka OSB olmak tek hedefimiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Pandemide yatırım rekoru kırdılar

Pandemide yatırım rekoru kırdılar

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Göreve geldikleri günden bu yana tek hedeflerinin Türkiye genelinde marka OSB olmak olduğunun altını çizen Acar, şöyle devam etti: “Koltuğa oturur oturmaz öncelikle yönetim kurulumuz ile birlikte OSB’de güçlü ve zayıf yönlerimizi, fırsatlarımızı ve olası kriz anında tehdit oluşturabilecek tüm konuları, üyelerimizin talep ve beklentilerini masaya yatırdık. Aidatsız, kredi kullanmayan, kendine yetebilen, hukuk ve kanunlar çerçevesinde hareket eden, şeffaf ve adil şekilde yönetilen bir OSB kurduk. Şimdi de bölge içindeki bazı eksiklikleri gidermek için kolları sıvadık. Bu eksikliklerin çoğunu ticaret merkezi ile aşacağız. Bunun için geçen yıl İTOB Ticaret Merkezi’nin temelini attık. Ticaret merkezimizin temel atma törenini Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile birlikte yapmıştık. İnşaatımız son aşamasına geldi. Merkez içinde banka şubeleri, alışveriş merkezi, sağlık merkezi, kafeterya, PTT ve kargo şubeleri bulunacak. Yine bölge içinde olmayan sosyal tesis ve camiyi de katılımcılarımızın hizmetine açtık. Yönetim olarak aldığımız her karar, yaptığımız her şey sadece bölgemizi değil yöre halkının derdine de çare oluyor.”

Haberin Devamı

Pandemide yatırım rekoru kırdılar

Pandemide yatırım rekoru kırdılar

 

İTFAİYE MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI

İTOB içinde ve çevresinde çıkacak yangınlara hızlı müdahale etmek için düşünülen itfaiye merkezinin temelini de attıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, OSB’lerin yeni yatırımların yolunu açtığını, yeni kaynaklar yaratılmasına aracılık ettiğini vurguladı. OSB’lerde resmi kaynaklara göre 2 milyon 200 bin, gayri resmi kaynaklara göre 3 milyon kişinin istihdam edildiğini hatırlatan Acar, “Ülkemizde kurulan OSB’lerin amaçları, sanayinin disipline edilmesi, şehrin planlı gelişmesine katkıda bulunulması, üretimde verimliliğin ve kar artışının sağlanması, sanayinin az gelişmiş bölgelere yaygınlaştırılması, sağlıklı, ucuz, güvenilir bir altyapı ve ortak sosyal tesisler kurulması şeklinde özetlenebilir. Biz de bu yolda ilerliyoruz. Temeli atılan itfaiye merkezinde de aynı özveriyi göstereceğiz. İzmir’de yangın riski yönünden alınacak tedbir ve müdahalelerin daha kapsamlı yürütülmesi için böyle bir karar aldık. Bütün proje ve izinler sonrası itfaiye merkezinin temelini attığımız için çok mutluyuz. İzmir’de herkesi derinden sarsan orman yangınlarında, itfaiye hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla yapılıyor.”
Bu yıl bitmeden sekiz derslikli okul için çalışmalara başlayacaklarını da belirten Acar, “Cumhurbaşkanımıza da bahsettiğimiz bu okulun inşaatına başlayıp en kısa sürede açmaya çalışacağız. İTOB Meslek Eğitim Merkezi projemiz ile bölgemiz içindeki firmaların ara eleman ihtiyacını karşılamak, çevre köylerdeki çocukları eğiterek sonrasında iş hayatına kazandırmayı hedefliyoruz. Çevre köylerde bulunan 15 bin nüfusun eğitime muhtaç gençlerinin okutularak, fabrikalarda staj yaptırılması, sonrasında sanayide ara eleman olarak işe alınması, sanayide istihdam ve kalifiye personel ihtiyacının çözülmesine önemli etken oluşturacağına inanıyoruz” diye söyledi.

Haberin Devamı

Pandemide yatırım rekoru kırdılar

Pandemide yatırım rekoru kırdılar

EN BÜYÜK DESTEK
AİLEDEN GELİYOR

ORTA ve lise öğrenimini Muğla’da tamamladıktan sonra İzmir’e gelen İTOB Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Belli bir süre özel sektörde demir-çelik ve ihracat yapan firmalarda yönetici olarak çalıştıktan sonra, kendi ismini taşıyan mühendislik firmasını kurdu. Kısa sürede işindeki başarısıyla dikkat çeken makine mühendisi Onur Acar, İzmir’de tek, Türkiye’de sayılı CNC Boru Profil Lazer Makinesi’ne sahip olup savunma sanayi ürünleri başta olmak üzere CNC, sac, büküm ve boru profil konularında üretim yapıyor. 10 bin metrekare açık, 6 bin metrekare kapalı alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Onur Acar, “Covid-19’a rağmen Almanya ve Hollanda’ya demir-çelik sektöründe bitmiş ürünler göndermeye başladık. Bu dönem talep çok fazla. İhracatımızı yüzde 15 artırdık. Bu yıl hedefimiz hem iç piyasa da hem de dışarıda yüzde 20 artış sağlamak. İTOB bünyesinde de yurtdışı faaliyetlerini ve kapasitesini artıran üyelerimiz, bu yıl pandemiye rağmen yeni yatırımlar bakımından son iki yılın üzerine çıkan bir başarı ortaya koydu. Bu performans geleceğimiz açısından sevindirici” ifadelerini kullandı.
Boş zamanlarını ailesiyle birlikte geçiren iki çocuk sahibi Onur Acar, Urla’da yaşıyor. Üniversite hayatında tanıştığı meslektaşı Banu Melek Acar ile evlenen Onur Acar’ın büyük çocuğu Burcu Büşra Acar, Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde doktorluk yaparken, oğlu Onur Baha Acar ise lise öğrencisi. Tam bir spor aşığı olan Onur Acar, özellikle yüzmeden vazgeçmeyenler arasında bulunuyor, kitap okumayı, bahçe ile uğraşmayı seviyor ve tam bir tekne sevdalısı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!