Ozon terapiyle sağlık

Güncelleme Tarihi:

Ozon terapiyle sağlık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 21:35

ANESTEZİ ve reanimasyon uzmanı Uzman Doktor Özgür Ozan Karabağ, ozon tedavisi hakkında bilgileri verdi.

Haberin Devamı

“Ozon adı Yunanca ‘koku yayan’ anlamına gelen ‘ozein’ kelimesinden türemiştir” diyen Uzm. Dr. Özgür Ozan Karabağ, “Tanrı’nın nefesi de denir. Ozon 3 adet oksijen atomundan oluşan, 2 atomlu oksijenin yüksek enerji taşıyan bir şekli olup kararsız, keskin kokulu havadan ağır, irritan bir gazdır. Ancak ozon tedavi edici özelliği ile yaşamda önemli bir yere sahiptir. Ozonoterapi yani medikal ozon nedir? Ozonoterapi, aktif oksijen moleküllerinin kullanılmasıyla yapılan iyileştirici tedavilerdir. Medikal ozon yüzde 5 ozon ve yüzde 95 oksijen karışımından oluşmaktadır. Sağlıklı hücreler yaşam fonksiyonları için oksijene ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle de vücutta oksijen mekanizması önem arz etmektedir” dedi.

YENİ ENERJİ ÜRETİMİ

Ozon tedavisinin yararlarıyla ilgili ise Uzm. Dr. Özgür Ozan Karabağ, şu bilgileri verdi: “Doku ve hücrelerin oksijenlenmesini arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir(Kansere ve enfeksiyona karşı korur). Kan dolaşımını düzenler. Sağlıklı bir uyku sağlar. Ağrılarda azalma sağlar. Yorgunluk ve stres azaltıcıdır. Hücrelerin ATP yani enerji üretimini arttırır. Radyoterapi ve Kemoterapinin zararlı etkilerini en az seviyeye indirger. Karaciğer metabolizmasını etkileyerek zararlı maddelerin atılımında yardımcı olur. Alerjik hastalıklarda tedavi edici etkisi vardır. Well- aging(iyi yaşlanma) özelliği ile yaşından daha sağlıklı bir cilde,yüze ve bedene sahip olursun. Yara ve yanık tedavilerinde iyileşme.”

Haberin Devamı

BİRÇOK ALANDA UYGULAMA

Kimlere uygulanabilir sorusunu da yanıtlayan Uzm. Dr. Özgür Ozan Karabağ, “Ağrı şikayetleri olanlarda (Başağrısı,fibromyalji,romatizmal ağrılar vb). Kronik hastalıkların düzenlenmesinde(Hipertansiyon,diabet vb). Otoimmun rahatsızlıklarda(Hashimato tiroiditi,psöriasiz,romatizmal hastalıklar vb). Yara iyileşmesinde(Diabetik ayak,yanık ve dolaşım bozuklarına bağlı vb). Stres ve uykusuzluk çekenlerde. Kanser nedeniyle kemoterapi ve radyoterapi görenlerde. Alerjik bünyelerde. Yorgunluk şikayeti olanlarda. KOAH ve astım gibi akciğer hastalarında. İnfertilite(kısırlık) tedavisinde. Hepatit,Herpes,Zona vb viral hastalıklarda. Bakteriyel(Pnömoni vb) ve viral( Grip,nezle,covid 19 vb) hastalıklardan korunmada” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!