İZMİR HABERLERİ

Öznur Vardar yazıyor "Kara fırından önce pastaneye sonra et ve balık restoranına"

Hürriyet Haber
08.11.2020 - 02:44 |Son Güncelleme :

İkinci kuşaktan torun Dinçer Özkeskin ve eşi Günseli Özkeskin, dededen kalma eski fırını 1986’da Palmiye Pastanesi’ne dönüştürmüş. İlerleyen zamanda hem turizmin gelişmesi, hem de arz-talep doğrultusunda pastane 2010’da Palmiye Et ve Balık Restoranı olmuş. Mekan bugün konumu itibariyle Bodrum’un tam kalbinde, belediyenin hemen yanında. Yaz sezonunda her yıl düzenli gelen turistlerin yanı sıra kışın da yerli müdavimleri var.

Hürriyet Haber

Öznur Vardar yazıyor Kara fırından önce pastaneye sonra et ve balık restoranına

 

https://birgungidicem.com/

SALATANIZ O AN HAZIRLANIYOR

Müşterilerin Palmiye’yi tercih etmelerinin en önemli sebebi ise lezzet... Tüm mezeler günlük üretiliyor. Yıllar önce bir yaz akşam üstü kalamar, salata ve atıştırmalık için uğradığımızda her şeyden memnun kalkmıştık. Özellikle salatanın lezzetiyle kendimizden geçmiştik. “Altı üstü salata” dersiniz ama demeyin! Ticari kaygılarla herkese göre şekil almaya çalışan, bir salataya lezzet vermeden masaya sadece kuru, çoğunlukla da saatler öncesinden hazırlanan öyle çok salata gördüm ki... “Sizin tercihinizi bilemediğimiz için siz soslayın” deniyor. Oysa yeşillikler birbiriyle zeytinyağında harmanlanınca ustanın minik bir dokunuşuyla o işletmeye dair bir imzaya dönüşüyor.

Palmiye’de işler tam böyle ilerliyor. Günseli Hanım’a her şeyden memnun kaldığımızı söylediğimizde, salatanın bile anlık hazırlandığını, domatesin kabuklarının dahi sipariş anında soyulduğunu söyleyince lezzetin kaynağı anlaşılıyor.

Öznur Vardar yazıyor Kara fırından önce pastaneye sonra et ve balık restoranına

Öznur Vardar yazıyor Kara fırından önce pastaneye sonra et ve balık restoranına

BALIK GÜNLÜK VE MEVSİMİNDEN

Mutfağa kadın dokunuşu her zaman güzelleştirir. Her ne kadar sektör erkek aşçıların elinde olsa da kadın işin içine girince parlayan işletmelerden biri Palmiye... Balıklar günlük ve mevsiminde tüketiliyor. Dinçer Bey, “Mevsimi olmayan balığı içeriye sokmuyorum” diyor. Sebzeleri her sabah manav ve pazardan alıyor. Ve şimdi üçüncü nesilden oğulları Cem de iş başında. Burası, çekirdek aile baba+anne+oğul işletmesi. Balık tercih etmeyenler için mekan kebap konusunda da iddialı.

Öznur Vardar yazıyor Kara fırından önce pastaneye sonra et ve balık restoranına

 

 

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin İzmir haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği İzmir haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Öznur Vardar yazıyor "Kara fırından önce pastaneye sonra et ve balık restoranına" haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

İZMİR NAMAZ VAKİTLERİ

17 Haziran 2021, Perşembe
  • İmsak
    03:50
  • Güneş
    05:40
  • Öğle
    13:17
  • İkindi
    17:12
  • Akşam
    20:45
  • Yatsı
    22:27
Sayfa Başı