Özel teknede özel tatil

Güncelleme Tarihi:

Özel teknede özel tatil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 04:07

Yaz geldi, tatil planları yapıldı. İnsanlar bütçelerine uygun tatilplanları yaparken, birçoğunun hayallerini lüks yatlarda cennetkoyları dolaşıp dinlenmek süslüyor. Çeşme’de bu hayallerigerçekleştiren Lares Yachting, 5 yıldızlı otel konforundahizmetiyle akıllardan çıkmayacak bir tatil vaat ediyor.

Haberin Devamı

LARES Yachting Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Karaburun, bu hayalleri gerçekleştirecek bir tatil deneyimi sunduklarını belirterek, “İnsanlarımız artık bu tarz bir tatile daha kolay erişebilir hale geldi. 5 yıldızlı bir otelde kalmakla arasında fark yok, sadece kendilerini çok daha özel hissedecekler” dedi. Yurtdışından çok sayıda misafirlerinin olduğunu söyleyen Karaburun, “Çeşme’nin koylarında bu şekilde özel hizmet almak ve tatillerini geçirmek için gelen konuklarımız var. Teknelerimizde kendilerini evlerinde hissederek tatil yapıyorlar” dedi.

Özel teknede özel tatil


• Öncelikle sizi tanıyalım, Yusuf Karaburun kimdir?
- Çeşmeliyim. Üniversiteden sonra ilk olarak Çeşme Marina’da iş hayatına atıldım. Aslında sanat tarihi ve arkeoloji mezunuyum. Eşim de, ben de arkeoloğuz. Ancak okuduğum bölümün dışında aşığı olduğum denize geri dönüp bu işi yapmaya karar verdim. 2018’de Lares Yachting’i kurduk.
• Lares ne demek?
- Lares ismi mitolojiden geliyor. Bir Roma tanrısı. Mal-mülkün koruyucu tanrısı. Eşim buldu. Arkeolog olduğumuz için bizden de bir parça olsun ve akılda kalsın istedik.
• Ne tür hizmetler sunuyorsunuz?
- Konaklamalı, günübirlik veya saatlik yat kiralama hizmeti veriyoruz. Adalara geziler, özel günlerde teknede kutlama, evlilik teklifleri, doğum günleri, sürpriz partiler gibi aklınıza ne gelirse organize ediyoruz. İstenirse tatil adası Mykonos’a gidiyoruz. ‘Vip hizmet’ denilince akla gelen her şeyi organize ederek istekleri gerçekleştiriyoruz. Vip araçlarla alınıp tekneye gelebilirsiniz ya da otoparkımıza aracınızı bırakıp direkt tekneye çıkabilirsiniz. Teknelerimizde lezzetli yemekler hazırlayan personelimiz var. Eğer istenirse botumuzla istenen plajdan ya da restorandan arzu edilen yemekleri de getirtiyoruz. Ya da yemek için istenen yere bırakıp sonra alıyoruz. Tamamen kişinin isteğine bağlı.

Haberin Devamı

Özel teknede özel tatil


• Teknelerinizin özellikleri nedir?
- Birbirinden farklı boylarda ve özelliklerde teknelerimiz bulunuyor. Her teknenin büyüklüğüne göre değişen sayıda kamara ve salon var. Misafirlerimizin isteğine ve kişi sayısına göre tekne seçimlerini gerçekleştirip maviliklere yelken açıyoruz. Her teknede en az iki personelimiz bulunuyor. Mahremiyete çok önem veriyoruz. O yüzden duracakları yerler bellidir. Konaklamalı turlar maksimum 6 kişi, günübirlik turlar ise 12 kişiyle sınırlı. Bunu da daha rahat hizmet edebilmek için yapıyoruz.
• Çeşme’de turizm sizin için nasıl geçiyor?
- Sezon geç başladı ancak belli bir kesim müşterimiz var. Yurtdışından özellikle... ‘Bizi etkilemedi’ diyebilirim. Eylüle kadar doluyuz. Kışın da müşterilerimiz var. Kafa dinlemeye, keyif yapmaya, balık tutmaya gelen, hatta teknede bilgisayarının başında işini yapan müşterilerimiz bile var. Yazın serin, kışın sıcak teknelerimizle 12 ay hizmet veriyoruz. Yüzde 80 müşteri portföyümüz İsviçre, Fransa, Almanya, İngiltere ve Dubai’den. Pandemiden sonra özel tekne turizmi ön plana çıktı.

Haberin Devamı

Özel teknede özel tatil


• Müşteriler Çeşme’de en çok hangi koyda vakit geçirmek istiyor?
- Tabii ki Ayayorgi... Çünkü yıllardır bir ismi var. Birçok eğlence mekanı burada yer alıyor. Misafirler tekneden bu mekanlara dilediği zaman geçebiliyor ve istediği zaman gelip yemeğini yiyip uzaktan sakin bir şekilde izleyebiliyor. Tekneyi otel gibi kullanıyorlar.
• Farklı istekler oluyor mu?
- Tamamen misafirlerimizin isteğine göre şekillendiriyoruz programı. Dediğim gibi, kişi ne isterse, imkan varsa yapılabilir. Klasik müzik eşliğinde yemek isteyen çiftimize sanatçı ayarlanabilirken, diğer bir istek olarak Dj eşliğinde arkadaşlarınızla küçük çapta bir parti verebilirsiniz. Bunu isteyen çok müşterimiz var. Gece kulübünün kalabalığına girmek istemeyip arkadaşlarıyla teknede izole şekilde eğlenmek istiyorlar. Biz de sunuyoruz.
• Otelde konaklama maliyetiyle böyle lüks bir teknede isteyen tatilini geçirebilir mi?
- Ortalama fiyatlara baktığınızda 300 kişilik tur tekneleri kişi başı 400 TL’den başlıyor. 10 kişi gitseniz 4 bin TL yapıyor. Ancak bu rakam sadece o kalabalık tur teknesinde olmanız için! Ayrıca eğlence mekanına gitseniz ve bir loca tutsanız bu size çok daha fazla maliyetli olur. 5 yıldızlı otel fiyatları da malum... Bu durumda dışarıdan bir gözle bakıldığında 5 yıldızlı otel yerine lüks teknede tatil yapmak daha avantajlı. Her bütçeye uygun seçenekler sunmaya çalışıyoruz.
• Bazı eğlence mekanları müşteri seçiyor, siz de durum nasıl?
- Bizim teknelerimizde kurallarımız var. Bunlara uymak önemli. Farklı sorunlarla sürpriz bir şekilde karşılaşmak istemeyiz. Bu yüzden müşterinin isteğini dinleriz ve mümkün olup olmadığına karar verip öyle hareket ederiz. Güvenilir bir firmayız. Genelde referans usulü çalışırız. Misafirlerimizi ailemiz gibi görürüz.
• Teknelerinizde tatilini geçiren ünlü isimler var mı?
- Bu yıl gelenler arasında Acun Ilıcalı’nın medya grubundan tanınmış simalar, Merve Boluğur, Melike İpek Yalova, Yasin Öztekin vs. vardı. Bir de isim veremeyeceğimiz farklı camialardan çok sayıda ismi konuk ettik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!