İzmir'de organik kozmetik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde organik kozmetik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 14:41

ORGANİK Kozmetik Eğitimi Atölye Çalışması yapıldı. İva Natura Organik Kozmetik ve Laber Organik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman'ın verdiği eğitimde, marka yüzü Şebnem Schaefer, Gazeteci Ahmet Coşkunaydın, Gazeteci-Yazar Oya Ayman, Yazar Handan Gökçek ve Kuaför Harun Cici de katıldı. 

Haberin Devamı

Katılımcılara organik kozmetik konusunda bilgi veren Levent Kahrıman, organik ürün olarak satılan ürünleri alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini katılımcılara anlattı. Kahrıman “Ülkemizde bir ürünü alırken önecelikli olarak Sağlık Bakanlığı onaylı ürünleri seçmeye özen gösterin. Ayrıca ürünlerin arkalarında yer alan   sertifikalara dikkat edilmesi gereklidir.  Kozmetik ürün üretimi ve dağıtımı ilaç gibi sıkı kurallara tabi değildir. Buna rağmen; kozmetik ürünlerde yeni formülasyonların ve yeni aktif maddelerin etkinliklerinin ve güvenliliklerinin değerlendirilmesi için dermatolojik olarak test edilmesi gerekir" dedi. 

 

Ürünlerin evlerde nasıl yapılabileceğini anlatan Levent Kahrıman bunu örnekleyerek, bir organik kozmetik ürününde olması gerekenleri anlattı. Ürünlerin içindeki doğal malzemelerin tamamının öncelikle organik sertifikalı olması gerektiğini ve eğer organik sertifikalı bir ürün kullanılmadıysa, bu ürüne hiçbir zaman Organik kozmetik olamayacağını ifade etti.

Haberin Devamı


SCHAEFER: “ESKİ ÜRÜNLERİMİ ÇÖPE ATTIM"
Atölye çalışmasına katılan ve İva Natura'nın reklam yüzü olan Şebnem Schaefer ise İva Natura ile çalışmaya başlayıp bilgi sahibi olduğundan beri  eski ürünlerinin içeriklerini görünce beğendiğini belirten Schaefer, “Hepsini bırakıp, İva Natura'nın ürünlerini kullanmaya başladım. Özellikle mesleğim modellikten dolayı birçok zaman ağır makyaj yapmak zorunda kaldığımdan, İva Natura'nın organik ürünleri hayatımda çok önemli bir yer aldı" diye konuştu.
İva Natura tarafından “Organik Kozmetik Köyü" kurulmasının planlandığı müjdesini veren Gazeteci Ahmet Coşkunaydın ise  Anadolu'da üretim yapmak isteyen ama gerekli şartları yerine getiremeyen bir çok vatandaşın İva Natura'nın kurmayı planladığı bu köy ile hem ekonomik bir kazanç elde edecek ve yeni natural ürünlerin piyasaya sunulmasını sağlayacağını açıkladı. .

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!