Op. Dr. Yunus Doğan’dan çarpıcı bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Yunus Doğan’dan çarpıcı bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2020 15:07

Yüze uygulanan dolgu yöntemleri geçmişten günümüze cildine önem veren bir çok kişinin vazgeçilmez kozmetik tedavi yöntemlerindendir.

Haberin Devamı


Op. Dr. Yunus Doğan, geniş çaplı kullanım alanına sahip olan kozmetik tedavi yöntemi botulinum toksin ile yüze yapılan diğer dolgu işlemlerine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yunus Doğan, “Botulinum toksin uygulaması kırışıklıklar ve migren ağrıları vb gibi problemlerin tedavilerinde kullanılan bir yöntemdir. Botulinum toksin’in kasları donduran saflaştırılmış bakteri toksinleri içerir. bu uygulamanın kaş ortası, göz kenarları, alın çizgiler, burun ile göz çukuru arasındaki kırışıkların donmasını ve bu sayede de kırışıkların ilerlemesini önlüyor. Botulinum toksin uygulaması uzun vadede ciltteki kırışıkları azaltıyor” dedi.
Yanlış bilgilerin olduğunu da ifade eden Doğan, yöntemin ne birilerinin iddia ettiği gibi yılan zehrinden oluşturulduğunu ne de uygulama sonrası daha fazla kırışıklığın olacağını vurguladı. Ameliyat gerektirmeksizin bu yöntemin gönül rahatlığıyla uygulanabileceğini belirten Doğan, hastaların piyasada yasal olarak bulunan iki markayı kullanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Dolgu maddeleri vücutta doğal olarak bulunan hyalüronik asitten oluşmaktadır. Hyalünorik asin en önemli özelliklerinden birinin su tutma kapasitesi olduğunu belirten Doktor Doğan, hyalünorik asidin kendi ağırlığının 1.000 katı kadar su tutabildiğini ve cil altına enjekte edilen hyalünorik asidin cildi nemlendirdiğini söyledi. Bunun yanı sıra dolgu maddelerin herhangi bir dokuyu eritmediğini söyleyen Doktor Doğan, hastaların gönül rahatlığıyla dolgu uygulaması yapabileceğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!