Op. Dr. Volkan Kahya: Kötü burun estetiğinin çaresi var

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Volkan Kahya: Kötü burun estetiğinin çaresi var
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 16:08

Daha güzel görünmek amacıyla yapılan rinoplasti (burun estetiği) ameliyatı, her zaman istendiği gibi sonuçlanmayabiliyor. Kötü yapılmış burun estetiği, bazı özellikleriyle kendini ele veriyor. Peki kötü yapılmış estetik nasıl anlaşılır? Yanıtı Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahı Op. Dr. Volkan Kahya’dan aldık.

Haberin Devamı

 

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahı Op. Dr. Volkan Kahya, kötü yapılan burnun belli özelliklere sahip olduğunu söylüyor: “En çok rastlanan özellik, burun çatısının tam kapanmamış olması ve burun ucu ile burun kökü kısmının ayrı parçalarmış gibi görünmesidir. Bunun en sık nedeni, burun sırtındaki kemiğin haddinden fazla alınmış olmasıdır. Kötü burun estetiğinin bir başka özelliği de burun uç kısmının aşırı inceltilmiş olmasıdır. Bu da yine burun ucundan haddinden fazla kıkırdak alınmasının sonucudur.” Türkiye’nin heryerinden burun estetiği yaptıran ve istediği sonuca ulaşamayan hastalarının olduğunu belirten Kahya, özellikle son dönemde  İstanbul-İzmir arası mekik dokuduğunu, yanlış uygulamalar sonucunda mağdur olan kendisine ulaşan hastalara fayda sağlamak için Türkiye’nin her yerinden hastalarının olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Op. Dr. Volkan Kahya: Kötü burun estetiğinin çaresi var

BURUN UCU ÇOK KALDIRILMAMALI

Bazı operasyonlarda burun ucundaki kıkırdakların tamamen çıkarıldığını belirten Op. Dr. Volkan Kahya, “Bu tip burun olgularında burun ucu sanki mandalla sıkılmış gibidir. Oysa burun ucunda çok önemli göreve sahip olan kıkırdakların belli boyutta sağlam bırakılması gerekir” diyor. Dr. Kahya, burun ucunun aşırı derecede kaldırılmasının da doğru olmadığını söylüyor: “Burun ucu aşırı kaldırılırsa, önden bakıldığında burnun içi görünür. Oysa kadınlarda burun ucunun dudağa oranı en fazla 100–110 derece olmalıdır. Erkeklerde ise bu açı 90-100 derece olabilir. Bir de erkek hastalarda burun sırtı profilden düz görünmelidir. Kötü yapılmış bir burunda burun sırtı kavisli ya da oyuk olabilir.” 

NEYSE Kİ ÇARESİ VAR

Peki kötü yapılmış burun estetiğinin çaresi yok mu? Op. Dr. Volkan Kahya, düzeltme ameliyatıyla sorunların ortadan kaldırılabileceğini belirtiyor: “Kötü yapılmış burnu düzeltmek için gerçekleştirdiğimiz ameliyatlara ‘sekonder burun estetiği’ ya da ‘revizyon estetiği’ diyoruz. Hastaların en büyük şansı, ilk düzeltme ameliyatıdır. Bu ameliyat direkt olarak soruna yönelik olmalıdır. Sorun dışında başka birtakım düzeltmeler ya da denemeler yapılması risklidir ve sonrasında ek ameliyatlara neden olabilir. Revizyon ameliyatı sayısı arttıkça, düzeltme teknik olarak zorlaşır, başarı şansı da azalır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!