Op. Dr. Soner Tezcan: 15 dakikada kusursuz burun

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Soner Tezcan: 15 dakikada kusursuz burun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2021 23:50

Türkiye’de en çok yapılan estetik ameliyatların başında rinoplasti (burun estetiği) geliyor. Burnunun görüntüsünü beğenmemesine rağmen ameliyat olmaktan çekinen birçok kişi de “burun dolgusu”na yöneliyor. Son dönemde özellikle İzmir’den çok hastası olduğunu ve Türkiye’de de en çok talep edilen estetik girişimlerden biri haline gelen burun dolgusunun detaylarını Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Soner Tezcan anlattı.

Haberin Devamı

 

 

Şekil bozukluğu olan buruna ameliyatsız bir yöntemle estetik görünüm kazandırmak mümkün. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Soner Tezcan, şekil bozukluklarının hyaluronik asit içerikli “burun dolgusu” işlemiyle giderilebildiğini söylüyor. “Burun dolgusu, özellikle ameliyat konusunda kaygı duyan kişilerin tercih ettiği bir yöntem” diyen Dr. Tezcan, işlem öncesinde hastaların detaylı şekilde bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor:  “Hastanın burun dolgusu konusunda iyi bilgilendirilmesi, işlemin sonucunun tatmin edici olmasında en önemli etken. Kullanılan dolgu maddeleri, hyaluronik asit kaynaklıdır ve vücudumuzda kendiliğinden erir. Dolayısıyla buruna verilen şekil ortalama 1 sene korunabilir.”  Türkiye’nin her şehrinden hastası olduğunu belirten Tezcan, özellikle İzmir’den kadınlardan daha çok erkek hastaların olduğunu belirtti. 

Haberin Devamı

UZMAN DOKTORLAR YAPMALI

Op. Dr. Soner Tezcan, işlemin detaylarını ise şöyle anlatıyor: “Burun dolgusu, enjeksiyon yoluyla burnun yapısına, derisine, kıkırdak ve kemik yapısına uygun olarak yapılıyor. Lokal anestezik krem eşliğinde uygulanan bu işlem, sıklıkla yan profilden burnun görünümünü düzeltmek için kullanılıyor. Her açıdan daha orantılı bir burun elde etmek, özellikle burun estetiğine ve anatomisine hakim doktorlar tarafından yaklaşık 15 dakika süren dolgu uygulamasıyla mümkün olabiliyor.”

AMELİYAT SONRASI BURUN DOLGUSU

Dr. Tezcan, işlemin gerekli durumlarda burun ameliyatları sonrasında da kullanılabileceğini belirtiyor: “Burun dolgusu, doğuştan var olan şekil bozukluklarının düzeltilmesi gibi ameliyat sonrası ortaya çıkan küçük problemlerin giderilmesinde de kullanılabilir. Fakat ameliyatın üzerinden en az 1 sene geçmiş olması gereklidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!