Op. Dr. Özer Gürbüz: Sağlığın ateşi yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Özer Gürbüz: Sağlığın ateşi yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2022 04:06

Sağlık sektörünün yorgun olduğunu söyleyen Op. Dr. Özer Gürbüz, sorunlar hakkında çözüm önerilerinde bulunarak, “Başta devletimize ve halkımıza olan inancımızla bir bütün olarak çözümler üretmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

◊ SAĞLIK sektörünün yorgun ve artık alarm vermeye başladığını söyleyen Batı Anadolu Central Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, sektörün içinden biri olarak konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Sağlık sektörü deyince akla doktorların geldiğini kaydeden Gürbüz, “Sağlık sektörü doktorundan hemşiresine, teknikerinden hasta bakıcısına kadar bir bütün. Ancak şu anda başta doktorlar olmak üzere sağlık sektörü çok yorgun. Hem pandemi sürecinden hem ekonomik sıkıntılardan yorulmuş durumdalar. Yukarıdan bakıldığında doktorlar daha az çalışıp daha çok para istiyormuş gibi görünüyor. Bu tür sıkıntıları önemsemeyenler bir takım alt sebepler öne sürüyor. Aslında durum böyle değil. Durum çok ciddi. Sağlık çalışanlarının iş yükü çok fazla. Yorulan ve sürekli çalışan doktorlara uygulanan şiddet bazı hekimlerin zorunlu olarak emekliye ayrılmasına neden oldu, hatta mesleği tamamen bırakmak isteyenler bile oldu. Çalışmayı bırakanlar, özele geçenler. Bunun çaresi var mı? Var. Doktorların dinlenmesi gerekiyor. Sağlık Bakanımız bir takım iyileştirici önlemler aldı. Fakat beklentilere yetmedi. Enflasyon çok ciddi bir şekilde devam ediyor. Maliyetler çok yükseldi. Bunlarla ilgili bir takım önlemler alınmalı. Hasta şikayetleri doktorların iş gücünün bir kısmını buna harcamasına ve moral bozukluğuna sebep oluyor” diye konuştu.
SUT FİYATLARI ARTMALI
Ekonomik zorluklar, doların yükselmesi, fiyatların artması, sağlık sektörünün daha çok ithal ürünlere bağımlı olarak faaliyet göstermesi sebebiyle maliyetlere ulaşmanın artık mümkün olmadığını kaydeden Gürbüz, şöyle devam etti: “Özel sektör sıkıntı içerisinde. Özel sektör maliyetleri yansıttığında hasta memnuniyetsizliği artıyor. Özellikle SGK SUT fiyatları çok geriledi. Her ne kadar yılbaşında zam yapılmış olsa da enflasyonla bu yeterli olmanın çok dışına çıktı. Devlet de haklı. Başka harcama kalemleri var. Ancak sağlık da bu kadar ihmal edilmemeli. İlaçlar çok önemli kalemler. Son zamanlarda ilaca ulaşamama gibi durumlar da var.”
YURT DIŞINA GİDİYORLAR
Gürbüz, sağlık personellerinin yurt dışına gitmeye başladıklarını belirterek, “Sadece doktorlar değil tüm sağlık personelinin bu ekonomik durumlardan dolayı Avrupa’nın çeşitli yerlerine gittiğini görüyoruz. Birazcık dil bilen personellere özellikle Almanya kapılarını açtı. Bununla ilgili de bir şekilde önlem alınmalı. Yoksa bu giden kişilerin geri dönmeleri çok zaman alır. 2002 yılında başlayan sağlıktaki memnuniyet hem hükümete hem devlete büyük prestij kazandırmıştı. Gelinen noktada bu kazanımların tekrar kaybedilmesi söz konusu” dedi.
MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Batı Anadolu Central Hospital ve diğer sağlık kuruluşları olarak mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini kaydeden Gürbüz, “Biz halkımıza, devletimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Maddi kaygılarla yurt dışına gitmeyi hiç tasvip etmiyorum. Bu sorunlar çözülür. Türkiye eski parlak günlerine kavuşur. Benim Türkiye’nin geleceğine olan inancım tam. Bu anlamda hizmetime devam ediyorum. Fakat böyle bir gerçek de var” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!