Op. Dr. Önvural: “Yüzülebilir alçı ile tatilinize kaldığınız yerden devam edin”

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Önvural: “Yüzülebilir alçı ile tatilinize kaldığınız yerden devam edin”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 16:07

 Son dönemlerde yıkanabilir alçının tercih edildiğini dile belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burak Önvural, “Kırığınız var ve tatil planlarınızı ertelemek istemiyorsanız, ya da duş almak sizin vazgeçilmeziniz ise artık kırık tedaviniz sürerken de suya girebilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

 

 

 

Yüzülebilir alçı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Önvural, “Suya girilebilir alçı aslında hidrofobik yani su tutmayan özel bir alçı altı pamuğu ile suya dayanıklı özel reçine emdirilmiş sentetik alçıdan oluşan yeni nesil alçıdır. Suya girilebilir alçı normal alçının uygulandığı her kırık tipinde uygulanabilir. Eğer deniz suyuna giriyorsanız sudan çıktıktan sonra tatlı su ile alçınızı yıkamanız cildinizde tuz birikip tahriş olmaması için önemli. Bunun dışında şart olmamakla birlikte hızlı kuruması için 2-3 dk kurutma makinası ile normal hava tutularak (Sıcak değil! Sıcak hava cildi yakabilir, alçının yumuşamasına sebep olabilir!) suyun daha hızlı akması sağlanabilir” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Yaz-kış kullanılabilir

Suya girilebilir alçı yaz-kış kullanılabileceğine vurgu yapan Önvural, “Bu sayede istediğiniz zaman duş alabilir, eğer işiniz gereği alçıya su değiyorsa alçının bozulmasını engellemiş olursunuz” ifadesini kullandı.

 

Daha hafif ve yıkanabilir

Suya girilebilir alçının avantajlarından söz eden Önvural şunları söyledi:

“Suya girilebilir alçı uygulaması normal alçılara çok yakın bir maliyettedir. 

Sağladığı avantajlar göz önüne alındığında; hafif olması, sudan etkilenmemesi, hijyen açısından kolay temizlenebilir ve silinebilir olması bu maliyet göz ardı edilebilecek kadar azdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!