Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu: Preservation Rinoplasti burun estetiğinde bir devrim

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu: Preservation Rinoplasti burun estetiğinde bir devrim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2021 22:43

Burundaki şekil ve fonksiyon bozukluklarını gidermek amacıyla yapılan rinoplasti, hem dünyada hem de Türkiye’de en çok talep edilen estetik operasyonların başında geliyor. Burun estetiğinde son dönemde en çok rağbet gören yöntem ise ‘Preservation Rinoplasti’. “Koruyucu burun estetiği” olarak da bilinen Preservation Rinoplasti’nin detaylarını, bu metodu Türkiye’de ilk uygulayanlardan biri olan Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu ile konuştuk.

Haberin Devamı

 

 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı İzmirli Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, burun ameliyatlarının temelde iki farklı metotla yapıldığını söyledi: “Burun estetiğinde iki temel yol var; kapalı ve açık metot. Yıllarca tüm hekimler bu metotlar arasında gidip geldi. Her iki yöntemde de kemik ve kıkırdak dokular şekillendirilir, yüze uygun güzel burunlar oluşturulur. Birçok cerrah, nispeten daha kolay olduğu için açık cerrahiyi tercih ediyor. Ancak ben, ilk kez ameliyat olacak hastalarımda genellikle kapalı yöntemi tercih ediyorum, Preservation Rinoplasti (koruyucu burun estetiği) uyguluyorum.” Özellikle son dönemde İzmir’den bu anlamda yoğun bir talep var.” dedi.

 

Haberin Devamı

HASSAS TEKNİKLERLE ÇALIŞILIYOR DOĞAL SONUÇLAR ELDE EDİLİYOR

Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, “burun estetiğinde bir devrim” olarak nitelendirdiği Preservation Rinoplasti’nin detaylarını şöyle anlattı: “Tıbbın temel ilkesi şudur: ‘Önce, zarar verme!’ Preservation Rinoplasti de bu ilke üzerinden gidilen, daha hassas tekniklerle çalışılan, doğal ve fonksiyonel sonuçlar elde edilebilen bir metot. Bu yöntemde burnu ayakta tutan bağlar, kemik ve kıkırdak yapılar korunarak buruna şekil verilir. Hem kapalı tekniğin hem de açık tekniğin tüm avantajlarını içeren bu teknik, dokulara en az zararı verecek şekilde uygulanır. Yıllar önce tariflenmiş ama unutulmuş bir metot olan Letdown veya Pushdown yöntemi de Preservation Rhinoplasti’nin içine eklenir. Yani burun sırtı adeta bir asansör gibi aşağı indirilerek kemik yapısı küçültülür ve doğal ama havalı burunlar oluşturulur.”

 

İYİLEŞME SÜRECİ DAHA KISA

Dr. Aydoğdu, Preservation Rinoplasti ile diğer rinoplasti operasyonları arasındaki farkları ise şu şekilde açıkladı: “Koruyucu estetikte burnun yapısı olabildiğince az miktarda bozulur. Ancak diğer estetik operasyonlarda doğal ve gerçek burun yapısı tamamen bozulur, burun anatomisi ve fizyolojisi ile oynanır. Eski burun ameliyatlarında genellikle kıkırdak ve kemik zarı altındaki dokulara zarar verilerek müdahale gerçekleştirilir ve bu yüzden iyileşme süreci uzun sürerdi. Koruyucu estetik sayesinde bu noktalara müdahale edilmediği için iyileşme süreci çok daha kısa sürer ve daha fonksiyonel bir sonuç elde edilir. En önemli fark ise şudur: Burnu yukarı taşıyan bağlar açık rinoplastide kesilmek zorundadır. Preservation Rinoplasti’de ise burnu yukarı kaldıran en önemli yapı olan bu bağ korunur. Aynı zamanda burun ucu kıkırdaklarına müdahale edilebildiğinden çok daha doğal burun uçları yapılabilir.” Dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!