Op. Dr. Mete Aksu: Pandemi döneminde estetiğe ilgi arttı

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Mete Aksu: Pandemi döneminde estetiğe ilgi arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 20:07

Koronavirüs pandemisi, her sektör gibi estetik ve güzellik sektörünü de etkiledi. Dışarıya çıkmaktan imtina ettiğimiz o ilk dönemde estetik ameliyatlar ileri tarihlere ertelendi. ‘Yeni normalde’ ise operasyonlar yeniden başladı. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mete Aksu, bu süreçte evde çok fazla vakit geçirenlerin estetik ve güzellik uygulamalarına ilgilerinin arttığını söylüyor.

Haberin Devamı

 

 

Evlerimizde geçirdiğimiz pandemi döneminde sosyal medyada daha fazla zaman harcar olduk. Herkesin daha iyi, daha güzel görünme çabası içinde olduğu bu platformlar, estetik operasyonlara ilgiyi doğal olarak artırdı. Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mete Aksu, estetik ameliyatlarda sosyal medyanın etkisini şöyle anlatıyor: “Herkes güzel görünmek için filtreler kullanıyor, cihazlarının ayarlarıyla oynuyor. Bunun en büyük nedeni, beğenilme isteği. Bu durumun estetik sektörüne hem olumlu hem de olumsuz etkileri var. İnsanlar aynada göremediğini fotoğrafta görebiliyor, örneğin burun. ‘Burnum sağ profilden iyi ama soldan kötü çıkıyor’ şikayetiyle başvuran hastalar var. Cilt lekesini fotoğrafta fark edip, göz altı çöküklüğünü ve kırışıklıklarını görebiliyorlar. Filtreler bu kusurlar kapatıyor, ancak kişi bir süre sonra bu ‘kusursuzluğun’ kalıcı olmasını istiyor. Bir de arkadaşlarını sosyal medyadan görüp, aynı estetik ameliyatı isteyenler var. ‘Aynısından yaptırabilir miyim?’ talebiyle geliyorlar. Her vücut ve yüz şekli farklı anatomiye sahip olduğu için aynı ameliyatı yapmak ya da aynı sonuçları almak mümkün değil. Aslında kişi önce kendini beğenmeli ve sevmeli. Kendini beğenmeme duygusu arttıkça, depresyon gibi ruhsal sorunlar da ortaya çıkabiliyor.”

Haberin Devamı

ERKEKLERİN DE İLGİSİ BÜYÜK
Op. Dr. Mete Aksu, sosyal medyanın yalnızca kadınları değil, erkekleri de estetiğe yönelttiğini söylüyor: “Hem girişimsel hem de ameliyat anlamında erkek ve kadınlar arasındaki farkın çok az olduğu söylenebilir. Erkekler de botoks, dolgu, PRP ve cilt bakımı gibi uygulamaları tercih ediyorlar. Tabii saç ekimi de unutulmamalı. En fazla yaptırdıkları operasyonlar ise ‘Hi Def Liposculpture’ denilen karın şekillendirme ve kasları belirginleştirme ameliyatı, karın germe, bir de burun estetiği. Göbek, hem sağlık hem de estetik görünüm açısından erkeklerin en çok önem verdikleri bölge. Spor ve diyetle eritilemeyen inatçı yağlarından kurtulmak isteyen erkekler, ameliyat olmak istiyor. Tabii uygulama sonrasında spor ve diyete özen göstermeleri gerekiyor.”

Haberin Devamı

KADINLARIN EN ÇOK YAPTIRDIĞI KARIN, BURUN VE MEME ESTETİĞİ
Peki son dönemde kadınların en çok ilgisini çeken uygulamalar hangileri? Op. Dr. Mete Aksu şöyle sıralıyor: “Karın, burun ve meme estetiği ilk sıralarda. Karın estetiğinde; karın germe ve şekillendirme en çok tercih edilen yöntemler. Hareketsiz bir yaşam, yanlış beslenme ve diyet programına sadık kalamamak, yağ oluşumunu beraberinde getiriyor. Maalesef bu yağların büyük kısmı, diyet ve egzersize rağmen inatçı hale geliyor. Genelde yaz mevsimine hazırlık için sonbahar-kış ayları tercih edilirken, son zamanlarda her mevsimde estetik ameliyatlar uygulanıyor. Burun ameliyatları için doğal ve abartılı olmayan bir görünüm isteniyor. Yaş, emzirme ve genetik etkiler nedeniyle tercih edilen meme ameliyatlarında; dikleştirme ve büyütme sık yapılıyor. Popo estetiği de son zamanlarda popüler hale geldi. Hem yağ transferi hem de implant, popo şekillendirmede kullanılan yöntemler arasında. Medikal estetik uygulamalarında botoks ve dolgu her zaman en çok tercih edilenler olarak ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle ‘ölçülü dudak dolgusu’ çok rağbet görüyor.”

Haberin Devamı

SAĞLIK TURİZMİNDEKİ KAYBI TELAFİ ETME ŞANSIMIZ VAR
Dr. Aksu, Covid-19 pandemisinin sağlık ve estetik turizmine etkileri hakkında da şunları söylüyor: “Genel anlamda ülkemizin sağlık sisteminin güçlü olması, uzman hekimlerimizin fazlalığı ve kaliteli hizmet, Türkiye’yi bu alanda cazibe merkezi haline getirdi. Her yıl neredeyse yüzde 35-40 oranında bir artışla sağlık turizminin dünyada yükselen değeri olduk. 2019’un ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 32 oranında artış sağlandı. 2020’nin ilk çeyreği de aynı şekilde devam etti. Ancak 2020’nin mart ayından itibaren uygulanmaya başlanan seyahat tedbirleri, ülkemize gelen hasta sayısını olumsuz etkiledi. Çok fazla iptaller ve ertelemeler oldu. Özellikle yurtdışı ağırlıklı çalışan klinikler, bu süreçte bütün planlamalarını revize etmek zorunda kaldı. Bu sürecin dönemsel olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin giriş-çıkışlarda aldığı tedbirler, hastanelerimizin olağanüstü önlemleri yurtdışı hastalarını yine Türkiye’ye çekiyor. Sağlık turizmi, tatil turizmi gibi sezonluk değil. Bu nedenle pandemide yaşanan değişimlerin etkisinin turizm sektöründeki etkisinden farklı olacağı kanaatindeyim. Kaybı telafi etme şansımız var, çünkü sağlık turizmi 12 aya yayılıyor. Pandemi günlerinde ameliyat olup, evlerine dönen hastalarla online ortamda buluşmak mümkün.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!