Ojo, Rakish Alaçatı, Kloster ve Kırmızı’nın yaratıcısı Engin YaÅŸar: "Ä°ÅŸimi aÅŸkla yapıyorum"

Güncelleme Tarihi:

Ojo, Rakish Alaçatı, Kloster ve Kırmızı’nın yaratıcısı Engin Yaşar: İşimi aşkla yapıyorum
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 11, 2022 20:45

 Alaçatı’da, ‘Ojo Beach’, ‘Rakish Alaçatı’, ‘Kloster Club’ ve ‘Kırmızı Pub’ adında 4 farklı konseptle misafirlerini ağırlayan başarılı İşletmeci Engin Yaşar, çıktığı kariyer basamaklarına her gün bir yenisini ekliyor. Yaşar, üstün kaliteli ve şık hizmet anlayışıyla fark yaratan işlere imza atıyor.

Haberin Devamı

 

İSTANBUL Taksim’de 2004’te ‘KafePi’ ile başlayan yolculuğuna hayranı olduğu Çeşme’de devam diyen işletmeci Engin Yaşar, bugün tam 4 farklı konseptle misafirlerini ağırlıyor. Alaçatı’da ‘Ojo Beach’, ‘Rakish Alaçatı’, ‘Kloster’, Çeşme’de ise ‘Kırmızı’ adında 4 farklı mekanın işletmeciliğini yapan Yaşar, işini aşkla yapan başarılı bir işletmeci. Daha iyisini yapmak için her gün canla başla çalışan ve kendisini sürekli geliştiren Engin Yaşar, güzel işlere imza atmanın mutluluğunu yaşıyor. Ambianslarıyla fark yaratan, üstün kalitesi ve şık hizmet anlayışıyla öne çıkan, gelenlerin bir daha gelmek istediği ‘Ojo Beach’, ‘Rakish Alaçatı’, ‘Kloster’ ve ‘Kırmızı’ ile adından söz ettiren Yaşar’la keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Ojo, Rakish Alaçatı, Kloster ve Kırmızı’nın yaratıcısı Engin Yaşar: İşimi aşkla yapıyorum


* Öncelikle sizi tanıyalım, Engin Yaşar kimdir?
- İstanbul’da doğdum büyüdüm ve oradan mezun oldum. İstanbul’da başlayan yolculuğum İzmir’le devam etti. Kendimi bir lezzet avcısı olarak tanımlıyorum. Yemek yemeyi yapmaktan daha çok seviyorum. Mutfağa çok sık girerim. Özellikle de bahçede arkadaşlarımı ağırlamaktan keyif alırım. Misafirlerime etin her rengini, her halini tattırmayı seviyorum. Tabii kendime de güzel bir makarna veya peynir, et tabağı, salata gibi Akdeniz mutfağı notaları taşıyan öğünler hazırlarım. Ama daha çok işyeri mutfağında olmayı, konuklara hizmet sunmayı, onları mutlu etmeyi seviyorum.
* Eğlence hayatının dikkat çeken işletmecilerin başında yer alıyorsunuz... Başarılı olmanızı neye bağlıyorsunuz?
- Eğlenceli bir kişiliğimin olmasını bağlıyorum. Eğlenmeyi çok seviyorum ve bu sektörü çok yakından takip ediyorum. Öğrendiklerimi hayata geçirip eşimle, dostumla, misafirlerimle paylaşıyorum. İşimi aşkla yapıyorum.
* Hikayeniz nasıl başladı?
- Hikayem İstanbul’da KafePi ile başladı. Üniversite’de okurken küçük bir dükkanda başlayan ve ardı ardına açılan şubelerle büyüyen KafePi kısa zamanda İstanbul sınırlarını aştı. Planlarım arasında İzmir de vardı. Çeşme’yi çok seviyorum, hatta buraya aşığım.
Unique Alaçatı Eğlence Adası’nda açtığımız Ojo Alaçatı Beach Club, Rakish Alaçatı Restoran, Kloster Night Club ve Çeşme Merkez’de bulunan Kırmızı Pub’ta misafirlerimizi ağırlıyoruz. Yılın 6 ayını İzmir’de, 6 ayını ise İstanbul’da geçiriyorum. Çeşme’nin doğasıyla bütünleşerek bu dokuya uygun işler yapıyoruz.
* Rakish Alaçatı, Ojo Beach, Kırmızı ve Kloster’ı işletiyorsunuz. Bu kadar işletmeyi yönetmek zor olmuyor mu?
- Biz bir ekibiz. Bu yolda uzun yıllar çalıştığım arkadaşlarımla ilerliyorum. Ekibim zaten her konuya hakim olduğu için hiçbir sorun da yaşamıyoruz.
* Elbette bütün mekanlar sizin için kıymetlidir ama, ‘Şunun yeri ayrı’ diyebileceğiniz bir tanesi var mı?
- Bütün mekanlar benim için çok keyifli ama Kırmızı Çeşme’nin ayrı bir yeri var. Ayrı bir sakinlik, huzur, kalite buluyorum orada. Ailece vakit geçirdiğimiz, keyif aldığımız yer orası.

Haberin Devamı

Ojo, Rakish Alaçatı, Kloster ve Kırmızı’nın yaratıcısı Engin Yaşar: İşimi aşkla yapıyorum


* Özellikle Rakish Alaçatı’da mutfak anlamında iddalısınız...
- Alışılagelmiş rakı mezelerinin yeniden yorumlandığı ve şefimizin imzası olan çiğköfte tartar gibi damak çatlatan mezelerin de bulunduğu şık ve hovarda bir menüyle bu sezon akıllarda kalacağız. Bademli atomdan muammaraya, Girit ezmeden füme uskumruya ve pembe taratora kadar geniş bir yelpaze ile toplam 9 çeşit meze, salata, kokoreç, jumbo karides ve enfes kalamar dolmadan oluşan ara sıcaklar, levrek veya pirzola ile doyurucu ve zengin bir menümüz var. Tek tek sardığımız karides mantılarımızın tadı damaklarda kalacak. Şefimiz Pınar Tur’un imza yemeği çiğköfte tartar bu sezon ve bundan sonraki sezonlar için kesinlikle bir Rakish klasiği. Çiğköfte tartar, füme uskumru ve pembe tarator ikilisi, enginar çanağında somon rilette, ferahlık veren yoğurt bahçesi tatlımız, tahin brulee ve meyve salsa menümüze yeni giren lezzetlerimizden sadece birkaçı. Tamamı için Rakish’e bekleriz.
* Bu kadar yatırımı neden Bodrum’a değil de Çeşme’ye yaptınız?
- Çeşme’ye aşığım. Çeşme diğer tatil beldelerine kıyasla butik ve daha keyifli bir yer. O yüzden Çeşme’yi seçtik. Buraya yatırımlarımız da devam edecek.
* Ekibinizle olan ilişkiniz gözlerden kaçmıyor. Kaç kişilik bir ekibiniz var?
- Yöneticilik kadrosunda 10 kişi çalışıyoruz. Onların altında 250 kişilik bir ekip var.
* Yeni yatırımlarınız olacak mı?
- Çeşme parlayan bir yıldız. Yine yeme-içmeye ve hizmete dair, festival ve organizasyonlar, barlar, kulüpler, beach clupler, konaklama hizmetleri gibi sektörlerde yatırımlarımız olacak. Çeşme’nin doğasıyla bütünleşerek bu dokuya uygun işler yapmaya ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.

 

Haberin Devamı

OJO Ä°LE EÄžLENMEYE DEVAM

OJO Beach, masmavi denizi ve bembeyaz kumuyla Alaçatı’nın gözbebeği olmaya devam ediyor. Misafirlerine beklenenden daha fazlasını sunan Ojo Beach, Afrika etnik tarzı ile kum+deniz+güneş üçlüsünün en güzel halinde misafirlerini ağırlıyor. DJ’lerin happy hour performanslarıyla keyifli bir ortam sunan Ojo’da her detay en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Kendi özgün Ojo app’lerinden telefonla ayağınıza gelen çok çeşitli oyunlar, her gün sınırsız eğlendiren happy hour performansları ve sabah saatlerinde motivasyon sağlayan yoga alanı ve dersleriyle Ojo Beach’te tüm bildiklerinizi unutun. Ojo’nun yaratıcısı Engin Yaşar ve ekibi, sınırsız eğlence, dans ve birbirinden nefis yemekleri sunmak için misafirlerini bekliyor. Yaşar’ın ekibine dahil olan ve gelecek vaat eden işletmeci Melike Bilen, güzel enerjisiyle sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

Â

Ojo, Rakish Alaçatı, Kloster ve Kırmızı’nın yaratıcısı Engin Yaşar: İşimi aşkla yapıyorum


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!