Oğuzhan Özkaya'da her alanda eğitim

Güncelleme Tarihi:

Oğuzhan Özkayada her alanda eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 13:57

İzmir’de 4 etüt merkezi, yaz - kış kampları ve Balçova orman içi kamp alanı ile öğrencileri hayata hazırlayan Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları, profesyonel rehberlik hizmetleri ile sınav stresi ve sınava hazırlık desteği de veriyor.

Haberin Devamı

OĞUZHAN Özkaya Eğitim Kurumları’nın Güzelbahçe, Güzelyalı, Balçova, Üçkuyular’daki etüt merkezleri ile yaz kampları, kış kampları, Balçova orman içi kamp alanında ders ve ders dışı etkinliklerle öğrencilere eğitime destek hizmetleri sunuluyor. Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özkaya, “Akademik eğitim ders programlarına çeşitli etkinliklerle destek sağlıyoruz” dedi.

Oğuzhan Özkayada her alanda eğitim

Doğa, oyun ve eğlence ile ders ve ders dışı etkinliklerin bütünleştirildiği programlarla öğrencilerin rahatlaması ve gönüllü olarak ders çalışmalarının hedeflendiğini anlatan Oğuzhan Özkaya, “Okul zamanlarından arta kalan saatler ve günlerde çocuklarımız ders ve ders dışı etkinliklere kendileri gönüllü oluyor. Birebir dersler ve özel derslerimizin temelini de gönüllük oluşturuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oğuzhan Özkayada her alanda eğitim


Etüt merkezlerinde katılan tüm İzmir okulları öğrencilerine profesyonel rehberlik hizmetlerinin görevli uzmanlardan tarafından verildiğini vurgulayan Özkaya, şöyle konuştu: “6 kişilik sınıflarda sosyal mesafe kurallarına uygun eğitim veriyoruz. Çocuklar sınav stresi, sınava hazırlık gibi konularda desteğe ihtiyaç duyarlar. Biz etüt merkezlerimizde bu desteği sağlarken onların geleceği ile ilgili kararları alırken yanlarında olmayı, yönlendirmeyi ve bilinçli tercihler yapmalarını hedefliyoruz. Profesyonel eğitim koçluğu ile mesleklerinden memnun olmayan binlerce insanın yaşadığı mutsuzluğu yaşamamaları için gereken desteği sağlamak bizim görevimiz. Veli bilgilendirme sistemimiz var.”

Oğuzhan Özkayada her alanda eğitim

BALÇOVA’YA YENİ BİNA
Balçova Etüt Merkezi’nin kendi binasında daha modern ve daha geniş ortamda daha kaliteli eğitim vermeye başladığını belirten Özkaya, Güzelbahçe, Güzelyalı ve Üçkuyular Etüt Merkezleri’nin de öğrencilerin her türlü ihtiyacına yanıt verecek şekilde donatılarak yenilendiğini anlattı.

Haberin Devamı


ÖĞRENEREK EĞLENİYORLAR
Yaz kampları, kış kampları ve haftasonları Balçova’nın Manastır bölgesindeki orman içi kampında doğa ile içiçe, hayvanların arasında hem ders hem de ders dışı etkinliklerle eğlenerek öğrenmenin keyfinin çıkarıldığını anlatan Oğuzhan Özkaya, şöyle konuştu: “Eğlenceli matematik başta olmak üzere dersleri keyifli hale getirmek için çok özel programlar uyguluyoruz. Ahşap atölyemizde fizik, matematik ve geometri dersleri gören çocuklar birbirinden güzel ahşap ürünleri hazırlarken, bu konuları öğrendiklerini sonradan fark ediyorlar. Mutfağın kimyası atölyesinde yemek yapmayı öğrenirken kimya desleri görüyorlar aslında. Hem hayatın içinde öğrendiklerini uygulamayı öğreniyorlar hem de akademik bilgiler alıyorlar. Bunun gibi 40 atölyemizden yararlanıyorlar. Yaz kamplarımızın sonunda da bahçeye çadır kurarak kamp yaşamının keyfini çıkarıyorlar. Bu yıl pandemi nedeniyle özel önlemler alarak gerçekleştirdiğimiz yaz ve kış kamplarımız büyük ilgi gördü.”

Haberin Devamı

Oğuzhan Özkayada her alanda eğitim


GELECEĞE UÇUYORLAR
Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları lise öğrencileri Havacılık Atölyesi’nde uçuş eğitimi alıyor. 16 yaşında uçuş sertifikası sahibi olabilecek geleceğin pilotları okulun iki helikopteri ile deneyim kazanarak, aynı zamanda matematik ve fizik derslerini de helikopter kabininde geliştiriyor.
Öğrenciler ilkokuldan itibaren havacılık ile ilgili derslerine katılarak, 16 yaşında uçuş sertifikası almaya hak kazanabiliyor. Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözünü yerine getirmek için okulun iki helikopteri ile eğitimlere başladıklarını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özkaya, “Otomobil ehliyetine 18 yaşını doldurduğunda kavuşabilen öğrenciler, uçuş için gerekli belgeyi 16 yaşında alabiliyor. Yani ehliyet sahibi olamadan, gökyüzünü ellerindeki sertifika ile keşfedebilecekler” dedi.

Haberin Devamı

Oğuzhan Özkayada her alanda eğitim

HAVACILIĞI SEVDİRİYOR
Bahçesinde uçak olan okul olarak anıldıklarını anlatan Özkaya, öğrencilerin hayali olan helikopteri geçen yıl okula aldıklarını ve halen hangarındaki iki helikopter ile havacılık atölyesi çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Öğrencilerin havacılık konusuna ilgisini gördüklerini belirten Özkaya şöyle konuştu: “Her yıl öğrencilerimize hayallerini soruyoruz. Bahçemizde uçağımız var helikopter de istiyoruz dediler. Bir hangar ve pist inşa ederek iki helikopter satın aldık. Hangarımıza geçen yıl bir trafik kazasında ölen pilotumuz Hakan Çetinkaya’nın adını verdik. 40 yaşımda, yasal zorunluluğu 25 saat olmasına rağmen, çocuklarımızı daha güvenli uçurabilmek için 75 saat uçuş eğitimi alarak girdiğim sınavlarda başarı sağlayıp, belgelerimi almaya hak kazandım. Şimdi ben ve iki pilotumuz ile birlikte çocuklarımıza havacılık dersleri veriyoruz. Çocuklarımızı geleceğe uçuruyoruz.”
Türk hava sahasının sivil havacılık yönünden yeterli doluluğa sahip olmadığını vurgulayan Özkaya, “Hava araçlarından yararlanamıyoruz. Hafif hava araçları birçok otomobilden daha ucuz. Hava araçlarının kaza oranı, karayollarından çok daha az. Ancak havacılık konusunda ilgi yeterli değil. Hem zaman hem de hız açısından büyük olanaklar sağlayan havacılığı çocuklarımıza sevdirmeye çalışıyoruz. Sadece okulumuzun değil tüm İzmir’deki çocuklarımızı havacılığa özendirmek için başarılı çocukları helikopterle İzmir semalarında dolaştırıyoruz.”

Haberin Devamı

Oğuzhan Özkayada her alanda eğitim

MASALLARLA BÜYÜYORLAR

ÇOCUKLARI masallarla eğiten ve her çocuğun kendi masalını üretmesini sağlayan İzmir’deki tüm çocuklara açık Kidsnook Masal İstasyonu öğrenme hızının en yüksek olduğu 0-10 yaş grubuna yaşamı öğretiyor. Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Anaokulu bünyesinde hizmete açılan, tüm İzmir ve Ege Bölgesi’ne hizmet verecek olan Kidsnook Masal İstasyonu İzmir Temsilciliği, öğretmenlerden, velilerden ve İzmir’deki anaokulu ve ilkokullardan tam not alıyor.

Oğuzhan Özkayada her alanda eğitim

HAYATI ŞEKİLLENDİRİYOR
Hayatın öğrenme açısından en yüksek olduğu dönemin boş geçirilmesinin ülkenin geleceği açısından büyük kayıp olacağını ileri süren Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özkaya, anaokulu sıralarında alınan eğitimin tüm hayatı şekillendirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Yapılandırmacı ve alternatif eğitim sistemlerinden esinlenilerek oluşturulan masal anlatıcılığı; erken çocukluk döneminden itibaren çocuklara masal ve hikaye dinlemeyi sevdiren, düşünme ve plan yapma yeteneğini geliştiren, girişimciliği ve güdülenmeyi sağlayan, içerdiği yöntem ve teknikler sayesinde çocuğun dil gelişimini ve öğrenmeye ilgisini artıran bir ders programı. Yöntem çeşitliliğine ve problem çözmeye dayalı öğrenmeler sunan program sonuçlardan çok öğrencinin yaşadığı öğrenme süreçleri önemlidir.”

ÇEVRE İLLERE HİZMET
Kidsnook Masal İstasyonu’nun merkezinin İstanbul’da bulunduğunu anlatan Özkaya, “Ayşegül Dede ve Betül Gece yönetimindeki İstasyon, izmir’ de Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları bünyesinde tüm İzmir’e ve çevredeki illere hizmet veriyor” dedi. Masal anlatıcılığında en önemli konunun çocukların yaratıcı, üretici, kullanan ve eğlenen masallarla büyümesi olduğuna dikkati çeken Oğuzhan Özkaya, sembollerle verilen eğitimde kullanılan masal kitaplarında, yazı bulunmayan kitaplar ile çocuklarım kendi masallarını üretmesine olanak tanındığını kaydetti.


HAYATIN EN
VERİMLİ DÖNEMİ

OĞUZHAN Özkaya,tamamen İngilizce eğitimin 0-2 yaş grubundaki çocukların anne veya babalarının eğitildiğini bildirdi. 0-10 yaş aralığında çocuklarda zeka, kişilik ve Özgüven özelliklerinin şekillendiğini kaydeden Özkaya, “Bu yaş aralığındaki çocuklara verilen bir eğitim 7 kat geri dönüyor. Ortaokul ve lisede ise bu bire bire kadar düşüyor. Çocuğun hayatındaki bu en önemli dönemin boşa geçmemesi hem birey, aile ve ülkemiz için çok değerli bir kazanımdır” diye konuştu. Özkaya, Masal İstasyonu’nun tüm anaokullarının kullanımına açık olduğunu anlatarak, “Çocuk eğitiminde çok önemli örnek modelden tüm çocuklarımızın ve ailelerinin yararlanmasını istiyoruz. Çok miktarda duyu materyalleri ile masalı kendileri gerçeğe dönüştürme olanağını deneyimleyecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!