Ödemiş Devlet Hastanesi'ni 31 Mart'ta Başbakan hizmete açacak

Güncelleme Tarihi:

Ödemiş Devlet Hastanesini 31 Martta Başbakan hizmete açacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 16:17

Ödemiş Devlet Hastanesi'ni 31 Mart'ta Başbakan hizmete açacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde yaptırılan 300 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi'nin açılışının 31 Mart'ta Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapılacağı bildirildi.

Zafer Mahallesi'ndeki 39 bin metrekarelik alana Sağlık Bakanlığı tarafından 32 bin 600 metrekaresi kapalı alan olarak yaptırılan Ödemiş Devlet Hastanesi'nde açılış için gün sayılıyor. Ödemiş'in yanı sıra Beydağ, Kiraz gibi çevre ilçelere de hizmet verecek hastane, şimdiden yörede heyecana neden oldu. Ödemiş Devlet Hastahesi Başhekim Yardımcısı Dr. Aytül Şen, yeni hastanenin son derece modern ve donanımlı olduğunha dikkati çekip, "Hastanemizde bölgedeki diğer hastanede olamayan  20 yataklı yaşlı bakım merkezi (palyatif) bulunmaktadır. İkişer kişilik 127 oda, 22 diyaliz yatağı bulunmaktadır. Hastanemize Ödemiş Ticaret Borsası'nın 100 bin TL'lik bağışı ile suda doğum ünitesi yaptırıldı. Ödemiş Ticaret Odası tarafından 50 bin TL'lik bağışta bulunuldu. Bademli Fidan Kooperatifi tarafından bahçeye Atatürk heykeli yaptırıldı. Halkımızın yardımları devam etmektedir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Hastanedeki suda doğum ünitesi ile hamilelerin ağrısız doğum yapabileceklerini belirten Başhekim Yardımcısı Şen, "Kadınların rahat  doğum yapmaları için doğuma yönlendirici masaj yağları ile masajları yapılacak. Suda doğum servisinin sorumlularından ebe Nazife Yamalı ve ebe Yelda Karaerkek tarafından doğum yapacak kadınlar pilates topu ile çeşitli hareketler ve egzersizlerle rahat bir doğum için hazırlanacaklar" diye konuştu.

Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ömer Koçak ise 5 yıldızlı otel konforundaki hastanelerindeki suda doğum ünitesi nedeniyle İzmir sosyetesinin suda doğum için hastanelerine akın edeceğine inandığını söyledi.

Çeşitli branşlarda 13 uzman doktor takviyesi yapılan Ödemiş Devlet Hastanesi'nde ayrıca 39 yoğun bakım yatağı bulunuyor.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!