O bir madalya koleksiyoneri

Güncelleme Tarihi:

O bir madalya koleksiyoneri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 15:04

Cimnastikci fabrikası İzmir’den bir yıldız daha doğuyor. 2011 doğumlu Asmin Birsin, henüz 3 yaşında yollarının kesiştiği Nursel İvgen antrenörlüğünde, 8 yılda 20’nin üzerinde madalyayı boynuna asıp, aerobik cimnastikte bir dünya starı olacağını daha 11’inde herkese kanıtladı.

Haberin Devamı

 

7 yaşında yarışmacı kimliğini kazanan, 8-9 ve 10-12 yaş kategorilerinde gittiği onlarca şampiyonada yüksek puanlar alarak dikkatleri çeken başarılı sporcu, İzmir’in, okulunun, kulübünün, ailesinin gurur kaynağı oldu. m Güçlü, hızlı ve estetik yapısı ile hareketlerini mükemmel birleştirerek, Türkiye, bölge ve il çapında kürsüden inmeyen Asmin, milli sporcu olma ve uzun vadede tıpkı İzmir’den yetişen olimpik cimnastikçiler gibi uluslararası başarılara uzanma hayallerine ulaşmak için gecegündüz var gücüyle çalışıyor. “Daha nice madalyalara birlikte imza atacağız” diyen Antrenör Nursel İvgen, “Asmin’in bugün geldiği nokta, gelecekte ülkemizi ne denli gururlandıracağının teminatıdır” ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Ağabeyi de windsurfcü

Şehir Plancısı baba Yıldırım Birsin ve Konak Belediyesi Müzeler ve Sanat Galerileri Koordinatörü anne Serpil Birsin’in üzerine titrediği madalya avcısı Asmin’in ağabeyi de sporcu. Deniz Birsin, windsurf dalında kariyerine devam ediyor.

O bir madalya koleksiyoneri

 

Asmin’in belki de ailesinden çok zaman geçirdiği Antrenör Nursel İvgen’in, öğrencisinin gelecekte büyük başarılara imza atacağından hiç kuşkusu yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!