NANN: Alaçatı’nın yeni kızı

Güncelleme Tarihi:

NANN: Alaçatı’nın yeni kızı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 04:08

Etkileyici ambiyansı, huzurlu ortamı ve müthiş lezzetleriyle Alaçatı’nın yeni gözdesi NANN Alaçatı, misafirlerine bir kahvaltıdan çok fazlasını sunuyor. Marka ortaklarından İlknur Ağlar, “NANN hem çok şehirli, hem de gerçek bir köylü. Geleneksel Türk kahvaltımızın yanı sıra dünya mutfaklarından da kahvaltılarımız var” dedi.

Haberin Devamı

 

OLMAZSA olmazım kahvaltı... Son dönemde aşırı artan kahvaltı mekanlarının içinde yerini şimdiden belli eden NANN, meyve ağaçlarının verdiği huzurlu ortamı, lezzetli ve taze menüsü, kadın eli değdiğini hissettiğiniz detayları ile rüştünü şimdiden ispatladı bile. Marka ortaklarından İlknur Ağlar’la keyifli ve bol eğlendiğimiz bir sohbet gerçekleştirdik.
* NANN ne demek? Ve neden NANN?
- NANN, ‘Ekmek’ demek... ‘Ekmeğe muhtaç olmak’ bizim deyimimiz. Dostlarıyla ekmeğini paylaşanlar da biziz. ‘Ekmek parası’ için çalışırız. Bazen ‘ekmek aslanın ağzında’ olsa bile, ‘ekmeğimizi taştan çıkarırız’. Zor günümüzde ‘soğanı ekmeğimize katık eder’ yeriz. ‘Bir lokma ekmek, bir hırka, bir ömür’ süreriz. Gün olur ‘ekmek elden, su gölden’ yaşar gideriz. Yani biz ekmeğiz. NANN da ekmek kapımız. Biz NANN’ımızı sizinle paylaşmaya geldik.

Haberin Devamı

NANN: Alaçatı’nın yeni kızı


* Bize biraz kendinizden bahseder misiniz...
- Hasan Başkaya ve Nilay Yonter’in de bulunduğu 3 işletmeci olarak bir araya geldik, bir yola çıktık. Daha önce gerek Ar-Ge, gerek hizmet sektörlerinde çalışmıştık. Yaklaşık 20 yıl turizm ve işletmecilik sektörünün en iyi örneklerinde yer aldık. Bu kadar tecrübe ve gözlemimizle, sunum ve servisle ilgili hizmet sektöründe eksik gördüğümüz neler varsa tümüne özen gösteriyoruz. Alaçatı’nın ruhuna uygun bir mekan yaratmak istedik ve bu konuda gelen tepkiler gurur verici bizim için. NANN hem bir şehirli, hem de bakir bir köylü... Kapısından içeri girdiğinizde sizi önce kuşlarımız karşılar, sonra güler yüzümüz ve samimiyetimiz. Huzurlu ambiyansın yanında, limon, portakal, zeytin, dut, muşmula ve nar ağaçlarımızın altında harika bir deneyim yaşarsınız.

NANN: Alaçatı’nın yeni kızı


* NANN Alaçatı’nın hikayesi nasıl başladı?
- Alaçatı’nın son yılların en gözde turizm beldelerinden biri olması sebebiyle artan nüfusu, otel işletmeleri, restoranları, barları ile iyi kahvaltı ve tapas mekanlarına ihtiyaç olduğunu fark ettik. Var olan mevcut mekanların yetersiz olduğunu düşündük ve kendi evimizin mutfağı kadar temiz, leziz bir yer planladık ve açtık. Değişen dünya düzeni, yeni trendler, sunumlar, gastronomik yükseliş, füzyon mutfağı derken; diğer tarafta sağlıklı yemekler, düşük kalorili tabaklar insanların ilgisini çekmeyi başardı. Bizler de Alaçatı’nın iyi bir kahvaltıyı hak ettiğini düşünüp NANN’ı açtık.

Haberin Devamı

NANN: Alaçatı’nın yeni kızı


* 24 Mart’ta açılış yaptınız. Kısa sürede oldukça sevilen bir mekan oldunuz. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?
- Kısa sürede insanlar bizi sevdi. Bunu net olarak yaydığımız enerjiye bağlıyoruz. Pozitif olmak, iyiyi-doğruyu sunmak, güler yüz ve samimiyetle başarı kaçınılmaz olur. Sunduğumuz hizmetten, lezzetlerimizden ve titizliğimizden emin olduğumuz için buraya gelen misafirlerimizin bunu fark etmesi zor olmuyor. NANN; lezzetli, temiz, kaliteli ve huzurlu bir mekan. Kendinizi güvende ve huzurlu hissedersiniz.
* Sizi diğer mekanlardan farklı kılan nedir?
- NANN’da yediğiniz her şey organiktir. Ekmeğimiz Germiyan’dan gelir. Sebzelerimiz Alaçatı’mızın meşhur pazarından özenle seçilir. Yumurtalarımız yerli üretim, gezen tavuk yumurtasıdır. NANN net olarak çiftçimizi destekleyen, yerli olandan yana olan, lokal çalışan bir işletmedir. Onun dışındaki her şey işimizi çok sevmekle yaydığımız frekanstır.

Haberin Devamı

NANN: Alaçatı’nın yeni kızı


* Eşsiz kahvaltılarınızın yanı sıra menünüzde başka neler var?
- Az önce de belirttiğimiz gibi NANN hem çok şehirli, hem de gerçek bir köylü. Geleneksel Türk kahvaltımızın yanı sıra dünya mutfaklarının örnek kahvaltıları da bulunuyor. NANN’da şampanya ve havyarla da güne başlarsınız, kruvasan ve kahveyle de... Ekmek üstü egg benedictle de şımarabilirsiniz, bowl ve smoothie ile sağlık tercih edebilirsiniz. Tüm bunların dışında NANN, harika şaraplar ve tapas’larıyla akşam da size kapılarını açıyor. Kendinizi güzel müzik, güzel yemek ve iyi içkilerimizle bahçemizin büyülü ambiyansı içinde ödüllendirmiş olursunuz. Akşamüstü kokteyllerimizde iddialıyız. Gerçek mevsim meyveleriyle hazırladığımız organik kokteyllerimizi denemeden geçemeyeceksiniz.
* Peki, NANN Alaçatı’ya nasıl ulaşabiliriz?
- Biz, Alaçatı Hacımemiş Caddesi yürüyüş yolu üzerindeyiz. Bizlere sosyal medya adresimiz @nann.alacati üzerinden ulaşabilirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!