Mutluluğun anahtarı sizde

Güncelleme Tarihi:

Mutluluğun anahtarı sizde
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2022 18:06

 MUTLULUK Tasarımcısı Gizem Dağ, Dünya Mutluluk Günü kapsamında İzmir Arena’da düzenlenen WorkNFest’te ilgili tüyolar verdi. Gizem Dağ, “Mutluluk, tüm koşullara rağmen bize iyi gelen şeyleri yapma hali. Kaosa, pandemiye, olumsuz durumların karşısında umudumuzu kaybetmeden ve iyi hissettiğimiz anları çoğaltarak yaşam sevincimizi artırarak mutluluk seviyemizi yükseltebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

 

TASARLANABİLİR BİR HAL

“Her bireyin mutluluğu kendisine özel. Bunu sadece hatırlaması gerekir. Mutluluk, elbette tasarlanabilir ve öğrenebilir bir hal” diyen Gizem Dağ, şöyle devam etti: “Kendi hayat yolculuğumda bana iyi gelenleri keşfederken, geleceğin meslekleri içinde gördüğümde ‘mutluluk tasarımcısında’ kendimi gördüm ve önce kendi mutluluğumu tasarlamakla başladım. Mutluluk tasarımıyla da insanlar; kendini daha iyi hisseder, mutluluk değerlerini keşfeder, yaşamından şikayetçi ise kontrolü eline alır ve mutluluk yolculuğunu tasarlar.”

NELERİ DEĞİŞTİREBİLİRİZ

Bireyin kendi mutluluğunu planlaya bildiğinde hayatlarında yaşanacak değişimler ilgili de bilgi veren Gizem Dağ, “Başkalarının yaşamlarında kendi öz değerimizi kullanarak yarattığımız etki, sadece kelimelerle değil, eylemlerimizle de onlara ilham vererek hayallerinin peşinden gitmeleri için motive ederiz. Kendimizi ne kadar seviyoruz? Gereken sevgiyi ve özeni koşulsuzca verebiliyor muyuz? Bize nelerin iyi geldiğini biliyor muyuz ve bunları ne sıklıkla uyguluyoruz? Hayatı doyasıya yaşasaydık dünyamızda neler değişirdi? İşte bu soruların yanıtlarını düşündüğümüz ve mutluluk reçetesi beklemeden bize iyi gelenler ile kendi mutluluğumuzu planlayabilir, tasarlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!