Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi

Güncelleme Tarihi:

Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2020 00:37

Anne olunca ara verdiği çalışma hayatına çocukları anaokulu yaşına geldiğinde geri dönen Sadife Akdolu, önce kişiye özel pilates dersleri vermiş, sonra mücevher üreten aile şirketi Ara Collection’ın devamı olarak sandalet ve çantada ‘Ara Sandals’ markasını oluşturmuş.

Haberin Devamı

Zaman içinde gayrimenkulde de ‘Ara Residence’la farkını ortaya koyan Akdolu’nun şu an için gündeminde ise ihracat var. “Çalışmayı ve çoğaltmayı çok seven bir kişi olduğum için aynı anda farklı işler yapmayı tercih ettim” diyen Sadife Akdol’la girişimcilik hikayesini ve gelecekle ilgili planlarını konuştuk.

Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi

Sadife Akdolu, İzmir doğumlu. Üniversiteden mezun olduktan sonra, üretim yapan bir firmada satış ve üretim destek alanlarında çalışmış. 1997 yılında Ali Rıza Akdolu ile evlendikten sonra Bodrum’a yerleşmiş. İki çocuğu var. Barış (21) ve Melissa (16)... Anne olunca ara verdiği çalışma hayatına oğlu ve kızı anaokulu yaşına geldikten sonra geri dönmüş. Aldığı birçok eğitimden sonra yaklaşık 10 yıl kendi stüdyosunda kişiye özel pilates dersleri vermiş. Çalışmayı ve çoğaltmayı çok seven bir kişi olduğu için aynı anda farklı işler yapmayı tercih ettiğini söyleyen Akdolu, “Bundan 7 yıl önce kendi markamız olan ‘Ara Collection’ bünyesinde sandalet ve çanta tasarlamaya başladım” dedi, hikayenin devamını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi

Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi

BALIK AKSESUVARIYLA BİRLEŞTİRDİ, FARK YARATTI

“Eşimle birlikte gittiğimiz Capri seyahatimizde orada üretilen ve büyük ilgi gören sandaletleri görünce bu işte doğru yolda olduğumu anladım. Ünlü Bodrum sandaletlerini kuyumculuk alanında faaliyet gösteren Ara Collection’un çok beğenilen balık aksesuvarlarıyla birleştirerek çok farklı modellerde sandaletler tasarladım. Aksesuvarlarımız için de dünyaca bilinen en iyi markalara üretim yapan Hong Konglu büyük bir firmayla uzun araştırmalar ve üretim yerlerinde yaptığımız görüşmeler neticesinde anlaştık. Sandaletlerimizin bir kısmını İstanbul’un en iyi üreticilerine, bir kısmını da Bodrumlu ustalara yaptırarak ilk koleksiyonumuzu ürettik. Sandaletin yanında çanta koleksiyonumuzu da aynı titizlik ve özenle hazırladık. Koleksiyonumuz Bodrum Marina’nın karşısındaki mücevher mağazamız Ara Collection’da yerini aldı ve gerçekten çok beğenildi. Bu bizi daha farklı tasarımlar için heyecanlandırdı.”

Haberin Devamı

Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi


BENİM İÇİN GURUR KAYNAĞI

SADİFE Akdolu keyifli ve yoğun iş temposunun yanında iki yıldır da Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nda yönetim kurulu üyeliği yapıyor. Akdolu, “Yaklaşık 25 yıllık geçmişi olan bu vakıf, farklı bedensel ve zihinsel engelleri olan bireylerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla kurulmuş. 180 civarı engelliye kesintisiz eğitim veriyor. Aynı zamanda bu bireylere çalışıp üretim yaptıkları seramik, mozaik, dikiş ve cam füzyon atölyeleriyle de destek oluyor. Toplumun her kesiminden katkı alan bu vakfın bir parçası olmak beni ayrıca gururlandırıyor” diye konuşuyor.

Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi

Haberin Devamı

KİRALIK EVDEN ÇOK BİR YAŞAM ŞEKLİ SUNUYORUZ

AİLECE seyahat etmeyi çok sevdiklerini paylaşan Sadife Akdolu, Ara Residence’ın doğuş öyküsünü ise şöyle anlattı: “Yurtdışına yaptığımız seyahatlerde, özellikle çocuklarla birlikte gittiklerimizde genellikle ev kiralıyorduk. Oğlum inanılmaz güzel yemekler yapıyor. O yüzden bizim için hem keyifli, hem de rahat oluyordu. Biz de buradan yola çıkarak 2015’te Ortakent’te otel yerine insanların çocuklarıyla uzun tatil yaptıklarında konaklayacakları evler tasarladık. Projenin tasarım aşamasında ve inşaatların yapım sürecinde sürekli başındaydık. Eşimin tasarımcı gözü ve titizliği sayesinde de son derece kaliteli ve güvenli evler inşa ettik. Evlerin iç dekorasyonu ve detaylar da benim elimden çıktı. Rezidansta 24 ev bulunuyor. Bu evleri sadece yazın uzun dönem kiralıyoruz. Burada yaşadığımız için bir ailenin ihtiyacı olabilecek ne varsa en ince ayrıntısına kadar her şeyi tek tek seçerek hazırladık. Tam bir aile sitesi şeklinde, genellikle aynı misafirlerle dördüncü yazımızı bitirdik. Amacımız gelen misafirleri kendi evlerindeki gibi rahat, güvenli ve arzu ettikleri kadar izole hissettirmek. Aslında biz burada kiralık evden çok bir yaşam şekli sunuyoruz. İnsanlarla iletişimi çok sevdiğim için tüm misafir rezervasyonları ve konaklamalarıyla tek tek kendim ilgileniyorum. Konuklarımız ayrılırken bir sonraki yazın rezervasyonunu yaparak gidiyorlar. Bu da verdiğimiz emeğin istediğimiz noktaya ulaştığını gösteriyor.”

Haberin Devamı

Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi

 

BU GÜZEL GELENEK YAŞASIN DİYE

Turizm odaklı çalıştıkları için sadece yaz koleksiyonu hazırladıklarını dile getiren Sadife Akdolu, “Tabii tüm kışı yeni tasarımlara hazırlık yaparak geçiriyoruz. Bodrum içinde farklı cornerlarda ürünlerimiz satılıyor. Amerika’da St Barths’da bir cornerımız var. Bodrum sandaletlerini çok önemsiyoruz, bu güzel geleneğin yaşaması adına sandaletlerimizin tamamını ve çanta koleksiyonumuzun büyük kısmını artık Bodrum’da Bodrumlu ustalara ürettiriyoruz. Bu aslında biraz da yaşadığım coğrafyadan aldığım ilham karşılığında Bodrum’a olan borcumu ödemek gibi geliyor bana. Sosyal yardımlaşmayı da çok önemsediğim için Ara Sandals’tan alışveriş yapan müşterilerimize yönetim kurulunda olduğum Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nda üretilen bez çantalar içinde teslim ediyoruz” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi

 

ŞİMDİ SIRADA İHRACAT VAR

ARA Collection’ın mücevher üretiminin yüzde 80’ini ihraç ettiğini söyleyen Sadife Akdolu, dünyadaki büyük mücevher fuarlarına birçok kez katıldıklarını belirtti. Akdolu, sözlerine şöyle devam etti: “Dünya üzerinde 100’ün üzerinde noktada Bodrum’da ürettiğimiz mücevherlerimiz satılıyor. Benim gelecekte hedefim de sandalet ve çanta koleksiyonumuzu farklı noktalara ihraç edebilmek. Bodrum’da maalesef inanılmaz miktarda sahte markalı ürünler satılıyor. Yerli üretime ve markalaşmaya çok önem veriyoruz. Bu yüzden markamızı geliştirmek ve daha çok insana ulaşabilmek adına farklı etkinlikler ve araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Yıllar içinde Bodrum’da birçok yeni girişimcinin kendi markalarını kurmalarını gururla izliyor ve destekliyoruz. Umarım en yakın zamanda Bodrumlu olarak burada tasarlanan ve üretilen ürünlerin satıldığı daha çok butik mağazalara sahip oluruz.”

Mücevherin yanına sandalet çanta ve rezidansı da ekledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!