Mobil sağlık hizmetleri hayatı kolaylaştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Mobil sağlık hizmetleri hayatı kolaylaştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2022 22:04

ÇEYREK asrı aşan sağlık hizmeti hayatında birbirinden çok farklı ihtiyaç ve taleplerle karşılaştıklarını belirten Özel Ege Ambulans Servisi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. Aykan Çelikel, mobil sağlık hizmetlerinde işleyişi anlattı.

Haberin Devamı

 “Sağlık hizmet talebi için çağrı merkezimiz arandığında alanında tecrübeli ekip arkadaşlarımız telefonda triyaj olarak adlandırılan, hastanın durumunun acil olup olmadığını belirleyen ayrımı yapıyor” diyen Çelikel, hastanın ihtiyacının yerinde mi karşılanması yoksa acil olarak hastaneye mi sevk edilmesi gerektiğine karar verildiğini söyledi. Çağrı merkezi operatörünün hasta yakınının soğukkanlı ve sakin bir şekilde beklemesini sağladığını ve en kısa zamanda ambulans ekibinin belirlenen noktaya ulaştığını kaydeden Çelikel, “Sağlık ekibimiz hastanın genel durumu hakkında ikinci bir değerlendirme yaparak, yerinde müdahale veya hastaneye sevk kararını veriyor. Bu şekilde bir tedavi gerçekleşecekse, ambulans ekibimiz bunu gerçekleştiriyor. Hastanın daha büyük müdahaleler için sağlık kuruluşuna götürülmesi gerekiyorsa, en yakın ve doğru sağlık kuruluşuna sevki gerçekleştiriliyor. Bazen hasta için büyük sıkıntı yaratan sağlık problemleri, sağlık ekibimiz tarafından evin içinde küçük müdahalelerle tedavi edilebiliyor ve hastayı pandemi koşullarında hastaneye götürmeden ihtiyacını karşılıyor. Bazı durumlarda hastanın küçük bir şey olarak gördüğü rahatsızlıkların altından çok büyük ve hayati müdahaleleri gerektiren durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu ayrımı sağlık ekibinin yerinde yaptığı inceleme ve kontrollerde tespit edebiliyoruz. Ambulans ile sunulan mobil sağlık hizmetleri sadece acil durumlarda değil, hastayı hastaneye götürmeden evinde, iş yerinde pansuman, muayene, serum takılması gibi sağlık hizmetleri sunarak da sağlık ihtiyaçlarına çözümler üretiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YURTDIŞINA TRANSFER

Çiğli Özel Sağlık Grubu bünyesinde bugüne kadar tıp merkezi, poliklinik, MR ve tomografi, hasta ve yaşlı bakım hizmetleri verdiklerini hatırlatan Uz. Dr. Aykan Çelikel, şimdi Mordoğan’da bulunan Özel Aden Huzurevi’nde hasta ve yaşlı bakımı konusunda profesyonel hizmet sunduklarını belirtti. Bir tarafta yataklı bakım hizmetleri verirken öte yandan Özel Ege Ambulans ile mobil sağlık hizmetleri kapsamında evden hastaneye, hastaneler arası transfer, hastane sonrası eve transfer ya da evden başka bir eve transfer gibi hasta transferlerini de sağlayabildiklerini vurgulayan Çelikel, “Ayrıca yurtdışına da gerek kara ambulansı gerekse ticari uçuşlarda sağlık ekibi desteğiyle hasta transferi sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜ HİZMETLER

İzmir’de bir çok özel sağlık kuruluşuyla ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Çelikel, şöyle devam etti: “İzmir’de önemli özel hastanelere ambulans desteği sağlıyoruz. Ayrıca ambulans servisimizin faaliyete başladığı yıl meydana gelen 1999 Gölcük depreminde, İzmir Adliyesi’ne yapılan silahlı saldırıda, Soma maden kazasında ve son olarak İzmir depreminde tüm ekiplerimizle beraber gönüllü olarak ambulans hizmeti sağlayarak, 112 ekiplerine ve ihtiyaç sahiplerine destek olduk. 2021 yılı sonuna kadar yaklaşık 15 yıl boyunca dönem dönem Gaziemir, Menderes, Bornova, Balçova, Narlıdere, Karşıyaka belediyeleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık hizmetlerini ve cenaze hizmetlerini yerine getirdik. Bu anlamda evde verilen sağlık hizmetleri konusunda da önemli bir tecrübemiz var. 7 gün 24 saat boyunca tüm halkımıza evinde mobil sağlık hizmetleri, hasta transferi konusunda hizmet vermeye devam ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!