Minimal yaşamı özleyenlere

Güncelleme Tarihi:

Minimal yaşamı özleyenlere
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2021 03:09

Urlachi Çiftliği’nin şehirden kaçıp doğayla kucaklaşmak, özünü yeniden keşfetmek isteyenler için eşsiz güzellikler sunduğunu belirten Handan Şendağ, “Bir yanda doğallık öte tarafta ise Urla’nın bereketli toprakları var” dedi.

Haberin Devamı

EMBRİYOLOG Handan Şendağ ile eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, hem organik beslenmek hem hafta sonlarında tüm ailenin gidip yeşilin ve doğanın içerisinde zaman geçirmesi adına kurdukları çiftlik hayali, Urla Kuşçular Köyü’nde gerçeğe dönüştü. 11 dönüm arazi içerisinde minimal bir yaşam alanı sunan 4 adet ‘Tiny House’ kuran Şendağ ailesi, yeşilin içerisinde muhteşem bir yaşam alanı sunuyor. İçerisinde bir manej bulunan Urlachi’de isterseniz at da binebilirsiniz.

Minimal yaşamı özleyenlere

ALAÇATI’DA BUTİK OTEL

Urlachi Çiftliği’nin işletmecisi Handan Şendağ, “Çok eskiden beri çiftlik kurma hayalimiz vardı. Hatta kızım 7 yaşındayken günlüğüne, ‘ileri de babamla birlikte bir çiftlik kuracağız’ diye yazmış. Burayı bulduğumuza bir aile burada yaşıyordu. Biz kendilerinden satın aldık. İçerisinde zeytin ağaçları da vardı. Uzun yıllar burayı restore edebilmek için çalıştık. 1 yıl kadar kepçe burayı bizim istediğimiz hale getirebilmek için çalıştı. Ancak bu çalışmalarda hep biz kendimizin yaşayacağı bir çiftlik olarak düşündük. Alaçatı’da da bir butik otelimiz var. Buradaki ürünlerimizi, salça, domates, salatalık, zeytinyağı, yumurta gibi doğal ürünleri otelimizdeki misafirlerimize sunuyorduk. Ve kendi çiftliğimizden diye de söylüyorduk. Ayrıca çiftliğimizde inek, koyun, keçi, tavuk kümesi, at ve eşekte bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Minimal yaşamı özleyenlere

ÖNCE KENDİLERİ İÇİN YAPTILAR

“Yaşadığımız pandemi sürecinde insanlar hep şehirden uzaklaşmak istedi. Bu istekte çiftliği kurmamızı hızlandırdı” diyen Handan Şendağ, şöyle devam etti: “Bu süreçte ‘Tiny House’ları keşfettik. Önce kendimizden başladık. 1 adet kendimize, 1 adet oğlumuza ve 1 tane de kızımıza Tiny House kurduk. Tiny House tekerlekli, plakalı ev olarak geçiyor. Daha sonra restorasyon çalışmalarımızı da tamamladık. Bir mutfak, imalathane, taş fırın, tandır kurduk. Şaraphane kurabilmek için bağ hazırladık. Konuklarımızın kendi kahvaltılarını hazırlayabilmeleri için tarım arazisini hazırladık.”

Haberin Devamı

Minimal yaşamı özleyenlere

HEM RAHAT HEM DE ÖZGÜR ORTAM

Urlachi’nin tamamen rahat ve özgür bir ortamı bulunduğunu söyleyen Handan Şendağ, “Konuklarımız isterlerse tarım arazisinden domates, biber, salatalıklarını toplayabilir, kümesten yumurtalarını alabilir ve kahvaltılarını kendileri hazırlayabilir. Akşam yemekleri için kendilerine ait bahçelerinde mangal yakabilirler. Çocuklar istedikleri gibi oyun oynayabilir, dileyen konuklarımız evcil hayvanlarını yanlarında getirebilirler” diye konuştu.

TARLADAN SOFRAYA

URLACHİ Çiftliği’nin şehirden kaçıp doğayla kucaklaşmak, özünüzü yeniden keşfetmek isteyenler için eşsiz güzellikler sunduğunu belirten Şendağ, “Bir yandan hayvanlarla vakit geçirip, doğallığın tadına varırken diğer yandan Urla’nın bereketli topraklarında, ucu bucağı görünmeyen bağlarındaki şaraphanemizde enfes şaraplar tadıp, gün batımının muhteşem renklerini izleyebilirsiniz. Tarlalarından sofralara sağlık aşılayan ürünlerimizle Tiny House konseptimizde konakladığınız süre boyunca hem damak zevki yaşatıyor hem de sağlıklı yaşamın inceliklerini keşfetmenizi sağlıyoruz. Her evde kendinizle baş başa kalabileceğiniz bir bahçe, bulunuyor. Ayrıca doğallığa dönüş ve nostalji havasını tamamlayacak, sadece size ait yazlık sinema film gösterimlerine hazır olarak sizleri bekliyor” ifadelerinde bulundu.

Haberin Devamı

HER GÜNE BİR ETKİNLİK

URLACHİ’nin Urla bölgesinde gezilecek alanlara da yakın olduğunu kaydeden Şendağ, “Urla Bağyolu şarap tadımları için mükemmel bir alan sunuyor. Deniz tatili için Demircili Koyu çok yakın bir alanda. Akşam yemekleri için birbirinden lezzetli restoranlar bize çok yakın. Yani her gün farklı bir etkinlik yapabileceğiniz alan çok fazla” diyerek, önerilerde bulundu.

GÜN DOĞUMU VE BATIMI EŞSİZ

HANDAN Şendağ, 3 adet 4 kişilik, 1 adet 6 kişilik Tiny House bulunduğunu belirtti. Şendağ, “Evlerin tamamında internet, TV, duş, tuvalet, mini buzdolabı, gerekli mutfak gereçleri bulunuyor. Her evin kendine ait bir bahçesi bulunuyor. Her bahçede bir ateş çukuru, yazlık sinema, oturma gereçleri bulunuyor. Bu bölgede gün doğumu ve gün batımında muhteşem bir manzara oluşuyor. Yoğun hayat tarzı çok yorucu. İnsanlar minimalist yaşamı özlüyorlar. Basit eşya kalabalığı bile insanları yoruyor. Bu anlamda biz konuklarımıza 11 dönümde minimal bir yaşam alanı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KONAKLAMADA YENİ TREND

FARKLI konaklama tipleriyle minimalist bir yaşam alanında doğayla iç içe bir tatil isteyen herkesi Urlachi’ye beklediklerini belirten Şendağ, şu bilgileri paylaştı: “Tiny House, adı gibi minik ve minimalist ev demek. Tiny House’da tatil akımı, hayatını minimalize etmek, küçücük alanları verimli kullanabilmek ve doğada daha fazla vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettikleri bir konaklama tarzıdır. Otel konforunda ve güvenle farklı boyutlardaki Tiny House’larımızda keyifle konaklayabilirsiniz. Tüm Tiny House konaklama ünitelerimizde konforunuz için tuvalet ve duş bulunuyor. Ayrıca masa ve sandalye, güneşlenme şezlongları, ateş çukuru ve yazlık sinema bulunuyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!