Mimar Burak Şendur’dan gerçek ve Metevarse kıyaslaması

Güncelleme Tarihi:

Mimar Burak Şendur’dan gerçek ve Metevarse kıyaslaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 06:22

Yüksek mimar Burak Şendur, mimarların son dönemde sık sık gündeme gündem gelen ve internetin bir sonraki adımı olarak tanımlanan Metaverse evreni ile gerçek dünya arasında bir köprü görevi görebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

 

İzmir’de katıldığı bir programda bu konudaki görüşlerini paylaşan Şendur, “Yapı projeleri hakkında sağlam bilgi birikimine sahibiz. Çünkü projeleri son kullanıcılarla buluşturmak için tüm disiplinlerle bağlantı kurmak amacıyla proje yöneticisi olarak hareket ediyoruz. Oysa diğer danışmanların mekanik, elektrik, statik, akustik vb. tüm fotoğrafın yalnızca bir kısmına aşina olma olasılıkları daha yüksek” dedi.
Mimarların henüz tasarım aşamasında olan tamamlanmamış yapıları test etmek için gerçek dünya senaryolarının sanal versiyonlarını oluşturduklarını belirten Burak Şendur, şunları kaydetti: “Bunlar için simülasyonlar kullanılır. Dijital ikiz, yapının yaşam döngüsü boyunca içerdiği tüm verileri kullanan bir yapı modeli. Bu yüzden Metaverse’te dijital klonların var olduğu çeşitli uygulamalar olacak. Geleneksel mimariye ilişkin beklentiler katlanarak artacak. Şu anda gerçek dünyaya özel olan belirli tasarım öğeleri dijital alanlara bir şekilde entegre edilecek. Metaverse uygulamalarında tasarlanacak mekanlar ütopik bir ortam ve içinde derinden sürükleyici bir deneyim oluşturacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!