Meme estetiği için tam zamanı

Güncelleme Tarihi:

Meme estetiği için tam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 14:18

Estetik ve plastikcerrahi uzmanıDoç. Dr. Cem Aslan,sonbahar ve kışaylarında yapılanestetik ameliyatlarında ameliyatsonrası güneştenve sıcaktan korunmanın daha kolayolduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cem Aslan, estetik ameliyatı sonrası duş alma sıklığının bir süre için azaltılması gerektiğini söyledi. Estetik amaliyatlarında kış aylarının, ameliyat izleri iyileşene kadar daha kolay kamufle edilebilme ve yaz aylarında denize, havuza rahat girebilme gibi birçok nedenden dolayı daha uygun bir dönem olduğunu ifade eden Aslan, “Tüm bunların yanı sıra yaz aylarında dilediğiniz kıyafeti, mayoyu tercih edebilmek ve özgüveninizi toparlamak için meme estetiği ameliyatlarının tam zamanı diyebiliriz” diye konuştu. Aslan, meme estetiği konusunda şu bilgileri verdi:

MEME BÜYÜTME AMELİYATI:

Meme büyütme ameliyatı, memeleri vücut ölçülerine simetri oluşturmayan, daha büyük memeler isteyen kadınlarda yapılan estetik ameliyatlar. Meme büyütme ameliyatında, silikon protezler kullanılmaktadır. Silikonlar etkili ve kalıcı meme büyütme yöntemlerinden biridir. Buna ek olarak meme büyütme için bazen tek başına bazen kombine olarak yağ enjeksiyonu da kullanılabilir. Meme silikonları, tercih edilen meme görüntüsüne göre, yuvarlak ve su damlası şekillerindeki meme silikonları, büyük ya da küçük boylarda seçilerek yerleştirilir. Meme büyütme ameliyatında kol altından, meme altından ameliyat kesileri açılır ve silikonlar bu kesilerden yerleştirilir. Gerekli ise yağ enjeksiyonu ile de silikonla oluşturulan görünüm desteklenir ve kesiler dikilerek meme büyütme ameliyatı sonlandırılır.

Haberin Devamı

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI:

Meme dikleştirme ameliyatı, sarkan, içi boşalan, yumuşak doku sebebiyle dik görüntüsünü kaybeden memeler için yapılan bir meme estetiği ameliyatıdır. Bu ameliyatta memenin var olan boyutuna dokunulmadan, yağ dokuları yukarı çekilir ve memeler dikleştirilir. Meme dikleştirme ameliyatında, meme altından ve meme ucu etrafından kesiler açılır. Yağ dokuları yukarı taşınır, meme ucu uygun şekilde yukarı konumlanır ve fazla deri kesilir, memeler dikleştirilir. Tüm meme estetiği ameliyatları, genel anestezi altında yapılır.

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI:

Haberin Devamı

Bu ameliyatta meme altından, meme ucu etrafından kesiler açılır. Açılan kesilerden memenin fazla büyük görünmesine sebep olan yağ dokuları çıkartılır ve meme ucu uygun şekilde yukarı çekilir. Bunun sebebi meme ucunun aşağıda kalmamasıdır. Bu adımlardan sonra fazla deri kesilir. Gerekli adımlar tamamlanınca kesiler dikilir ve böylece ameliyat sonlanır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!