Lazer göz ameliyatına uygun muyum

Güncelleme Tarihi:

Lazer göz ameliyatına uygun muyum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2021 22:32

BATIGÖZ Sağlık Grubu’nun Manisa merkezinden göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Op. Dr. İlker Biçer, lazer göz ameliyatı hakkında bilgi verdi ve kimlerin lazere uygun olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Net bir görüşün yaşam kalitesini artırmak açısından çok önemli olduğunu belirten Op. Dr. İlker Biçer, “Miyop, hipermetrop, astigmat ve katarakt gibi görme kusurları günlük yaşantınızı önemli ölçüde zorlaştırabilir” ifadelerini kullandı.

ÇEŞİTLİ YÖNTEMLER VAR

Op. Dr. İlker Biçer, “Bu görme kusurlarına önceden maalesef kökten bir çözüm sunulamıyor, kişi sadece gözlük taktığında daha iyi görebiliyordu. Fakat günümüzün modern tıp teknolojisi, artık görme kusurlarına çok daha kesin sonuç verebilecek bir çözüm sunabiliyor; lazer tedavisi. Günümüzde hipermetrop, miyop, astigmat gibi görme kusurları başta olmak üzere katarakt ve glokom tedavileri için de çeşitli lazer yöntemleri kullanılabilmektedir” diye konuştu.

KİMLER TERCİH EDEBİLİR

Op. Dr. İlker Biçer, kimlerin göz hastalıklarında lazer tedavisini tercih edebileceğini ise şöyle aktardı: “Lazer göz ameliyatı olabilmek için 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir; çünkü bu yaşa kadar gözlük numaralarının değişebilme ihtimali vardır. Bunun haricinde kornea dokusunun kalınlığının yeterli olması da tedavi için gerekli bir etmendir. Lazer göz ameliyatı ile 10 dereceye kadar miyop, 6 dereceye kadar astigmat ve 6 dereceye kadar hipermetrop hastaların tedavilerini gerçekleştirilebilir. Bunların haricinde gözlerinde keratokonus veya göz tansiyonu bulunanlar, ileri diyabet veya romatizma gibi sistematik hastalığı olanlar, görme kusuru son 1 yılda değişenler ve hamileler, lazer ameliyata uygun değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!