Kuş veterineri Uçar’dan kuşlara özel klinik

Güncelleme Tarihi:

Kuş veterineri Uçar’dan kuşlara özel klinik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 16:03

Bir hayalini gerçekleştiren veterinerhekim Burak Uçar, sadece kanatlılarınbakım ve tedavilerinin yapıldığı kliniğinihizmete açtı.

Haberin Devamı

VETERİNER hekim Burak Uçar tarafından İzmir’de sadece kuşlara hizmet veren veteriner kliniği hayata geçirildi. Kuşlara yönelik her türlü tanı ve tedavinin yapıldığı klinikte ayrıca ileri sistemlerle donatılmış yoğun bakım üniteleri de bulunuyor. Kuş veterineri Burak Uçar, “Tamamen kuşlara yönelik hizmet verdiğimiz kliniğimizi İzmir’e kazandırmaktan dolayı mutluyum” dedi.

NEDEN KUŞ VETERİNERİ?

Neden kuş veterineri olmak istediğini anlatan Burak Uçar, şunları söyledi: “Hayatım boyunca hayvanlarla iç içe bir iletişimim oldu. Saf sevgi dolu bu canlılarla mükemmel anılarım var. Özellikle bu sebeple veteriner fakültesine gitmek istedim. Van 100. Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldum. Fakülte hayatımın başında kanatlılar ilgimi çekiyordu. Farklı anatomileri, yaşam tarzları, bakımları ve yumuşacık sevgi dolu doğaları bu alana yönelmemi sağladı. Kuşlar ile ilgili konuların çoğu seçmeli dersti. Zorlayıcı oldukları için seçen öğrenciler çok azdı. Bu sebeple hep diğer arkadaşlara ricacı olarak zorla bu dersleri açtırdık. Kanatlı anatomisinden başlayarak egzotik hayvan hastalıklarına kadar hepsi seçmeli derslerdi. Belirli sayıda istek olmazsa açılmıyordu. Hocalarımız bizim gayretimizi görünce bize destek oldu. Gerek egzotik hayvanlar gerek yaban hayvanları olsun bir çok alanda ciddi tecrübelerimiz öğrenci iken başladı. Baykuş ameliyatları ya da egzotik türlerde müdahaleler bizim için anlaşılır hale geldi. Hocalarımızdan yaban hayata ve bize ciddi destekleri olan cerrahi anabilim dalındaki Prof. Dr. Loğman Aslan önderliğinde kuşlarda yapılmaz denilen çok fazla ameliyat yaptık. Üniversite zamanında başlayan yurtdışındaki akademik ve kuş veterinerleri ile bağlantılarımız daha sıkı hale geldi. Bu bağlantılarla cerrahi, dahiliye, dermatoloji, bakteriyoloji ve bir çok alanlarda bilgi paylaşımlarımız artarak devam etti.”

Haberin Devamı

HAYALİM GERÇEK OLDU

Üniversite sonrası her zaman sadece kuşlar için bir klinik açma hayali olduğunu belirten Uçar, “Bunu anlatırken insanların bu fikrimi garip bulduğunu fark ettim. Hayallerimde her zaman bir yeri vardı ve kafamda tasarlıyordum. Kanadı kırık bir kuş ya da müdahale edilecek bir canlı maalesef ölüme terk ediliyordu. ‘Neden olmasın’ dedim. Uzunca bir süre İzmir’de bir klinikte kuş veterineri olarak hizmet verdim. Fakat kedi ve köpek kliniğinde kuş bölümü açmıştık. Bir yanda kuşlar, diğer yanda kediler kalıyordu. Her kedi sesinde irkilen bir hasta düşünün. İstediğime bir adım yaklaşmış olsam da hayalim bu değildi. Bir çok klinikte artık kedi ve köpeklerin muayene odaları bile ayrı olması gerektiği bilinirken kuşlara kedilerin yanında bakmanın hatalı olduğunun farkındaydım. Buradan ayrılıp sıra dışı bir kararla sadece kuşlar için bir klinik açma kararı aldım. Tamamen kuşlar için tasarlanan ve sadece kuşların bakıldığı bir kliniği İzmir’e kazandırdık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!