Küllerinden doğdular

Güncelleme Tarihi:

Küllerinden doğdular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2020 20:07

RİTA ve Koko Fesçi, yıllarca deri tekstiliyle uğraşmışlar. 2010 yılında sağlık sorunları sebebiyle her şeyi arkalarında bırakıp İstanbul’dan Bodrum’a göçmüşler.

Haberin Devamı

Küllerinden doğdular

İlk yıl Rita, kendi tasarımı yazlık terliklerden ürettirip Bodrum’daki dükkanlara toptan satmış. İkinci sene bir Amerikan firmasının bayisi olup taze meyve suyu satan ‘Fresh Mix’ adlı mekan açmışlar. Üçüncü yıl ise butik kafe işine girmişler. Kafe, hem Rita’nın tasarımları, hem de yemekleriyle birleşmiş. Daha sonra Rita’nın kendi özel reçeteleri olan soslarla makarna menüye katılmış.

Küllerinden doğdular

Küllerinden doğdular



İKİNCİ YAŞAMLARI
Bu süreçte Rita, İtalyan mutfağı eğitimi almış. Ardından da iş, kendi makarnalarını üretmeye varmış. Pancarlı, enginarlı, mürekkepli, fesleğenli çeşitler üretmeye başlamışlar. 2016’da büyük bir yangın çıkmış ve işyerleri yanmış. O sıkıntılı durumdan dost ve arkadaşlarının maddi-manevi desteğiyle çıkmışlar. Rita ve Koko, hayat enerjilerine hayran olduğum kişiliklerini dükkanlarına da yansıtmışlar. Bir insanın hayatında iyi gitmeyen durumlar varsa değiştirmesi ve kalıplarının dışına çıkılması gerektiğine inanan Rita Fesçi, “İyi ki de değiştirmişiz. Bitez’deki ‘Bodrum Makarnacı by Koko’ bizim ikinci hayatımız” diyor.

Haberin Devamı

Küllerinden doğdular

DOĞAL MAKARNALAR
Menüde sadece makarna yok! Bodrum çökertme, Avusturya usulü schnitzel ve salata çeşitleriyle konuklarını ağırlıyorlar. Dilerseniz kendi ürettikleri doğal makarnaları paket halinde dükkandan ya da internet sitelerinden de satın alabiliyorsunuz. Birçok mekana yemek yemeye gidilir ama ben burada kendimi gerçekten misafirliğe gitmiş gibi hissediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!