Küçük işletmelere can suyu oldular

Güncelleme Tarihi:

Küçük işletmelere can suyu oldular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2020 18:09

METRO Türkiye’nin pandemi sürecinden etkilenen yeme-içme sektöründeki küçük işletmeleri desteklemek için başlattığı ve iş ortakları ile büyüttüğü “Küçük İşletmem İçin” projesinde tüm teslimatlar tamamlandı.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde 4 bin 500’e yakın işletmenin başvurduğu proje kapsamında koşulları karşılayan bin 500 işletme katkı aldı. Bu kapsamda Muğla’da 137 işletmeye de 5’er bin TL’lik ürün ve hizmet desteği ulaştırıldı.

UMUT VE MORAL VERDİ
Bodrum Gebora Restoran’ın sahipleri Halil-Naime Karakaş, “Pandemi başladığında ne yapacağımızı bilmiyorduk. Belirsizlik bizi umutsuzluğa itiyordu. Bir yandan hastalık korkusu, bir yandan gelir kapımızın kapanması bizleri etkiledi. Metro’nun ve iş ortaklarının bu projesini duyar duymaz başvurumuzu yaptık. Aldığımız destek bize büyük umut oldu” dedi. Bodrum Pamukkale Otel Restoran’ın sahibi Yasin Mayuk da, “Pandemi sürecinde sezonun kötü gittiği bir dönemde böyle bir desteğin önemi bizim için çok büyük. Metro’nun küçük işletmelerin yanında olması güzel. Aldığımız destek moral verdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Küçük işletmelere can suyu oldular

EKONOMİ DE CANLANDI
Metro Türkiye Bölge Müdürü Kortan Kızılay da, “Dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bu dönemde iş ortaklarımızla el ele vererek #kücükisletmemicin hareketini başlattık. Bu projeyle yeme-içme sektöründeki küçük işletmelerin bulundukları zor durumla ilgili kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçladık. Yardıma hazır kurumlarla yardıma ihtiyaç duyan işletmeleri ortak platformda buluşturduk. Böylece, tüm Türkiye’de dolaylı olarak 10 bin sektör emekçisinin işlerini devam ettirebilmelerine ve 3 milyar TL’lik yerel ekonominin canlandırılmasına destek verilmesini sağladık” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!