Korona günlerinde evlilik yaşamı

Güncelleme Tarihi:

Korona günlerinde evlilik yaşamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2021 21:50

Bir süre önce ziyaretime genç bir tıbbi mümessil gelmişti. Bir ay önce daha yeni evlenmiş. Ben de bu delikanlıya sabah esprisi olarak “Eee, boşanmaya kalktınız mı” dedim.

Haberin Devamı

Genç mümessil arkadaş da yüzünü hafifçe buruşturdu. Muhtemelen de içinden “Ne saçmalıyor bu doktor amca” diye düşündü. Ben de gülümsedim. Daha sonraki gelişinde bu sözümle ilgili olarak “Doktor bey, geçen gelişimde bana ‘boşanmaya kalktınız mı’ deyince çok garipsemiştim. Ama evvelki hafta eşimle tartıştık, kavga ettik ve boşanmaya karar verdik. Neyse ki sonra barıştık ve siz aklıma geldiniz” dedi. Tabii ki ben yine gülümsedim. Şimdiye kadar, acaba ben kaç defa boşanmaya kalkıştım? Bu yazıyı okuyan sizler eşinizden kaç defa boşanmaya kalkıştınız? Şurası tartışılmaz bir gerçektir ki, hayatta en çok tartıştığımız, hatta kavga ettiğimiz kişi karımız, kocamızdır. Birbirinden çok farklı iki insan hoşlandıkları ve sevdikleri için bir araya geliyor ve evleniyor. Ama bir kişi ile beraber yaşamak çok zordur. Gün oluyor ananız, babanızla veya kardeşiniz ile geçinemiyorsunuz. Hele de yabancı birisi, sevseniz de, hoşlansanız da beraber yaşamak hiç de kolay değil. Sonuç olarak genç tıbbi mümessil gibi yadırgasanız da eşinizle tartışma ve kavgaların yaşanması son derece doğal. Peki, ya boşanmaya kalkışmak? Elbette bu da sıklıkla olabiliyor.

Haberin Devamı

NEGATİF ENERJİLER

Şu korona günlerinde eşi ile tartışma yaşamayan, kavga etmeyen, hatta boşanmaya kalkışmayan var mıdır? Bir güç sizleri hedef alan yasaklı kararlar alıyor. Sokağa çıkmak yasak. Kırlara çıkmak yasak. İçki yasak. Kahvehane yasak. Arkadaşlarla toplanmak, sohbet etmek, top oynamak yasak. Peki bunca yasaklardan sonra evde hapis oldunuz. Öfke duymayan var mıdır? Her insan elinde ne varsa başkalarıyla onu paylaşabilir. Huzurlu insanlar başkasına huzur verebilir. Ama, eğer ki kişi mutsuz, rahatsız ve huzursuz ise çevresine negatif enerji yayar. Doğal olarak da bu negatif enerji bol miktarda aile kavgalarına ve boşanma kararlarına yol açabilir.

0’DAN 100’E DUYGULAR

Genel olarak tüm insanların ortak bir özelliği de kişilere karşı duygularımızın 0 ile 100 oranında değişmesidir. Bazen bir şeye, bir kişiye karşı 100 üzerinden 100’lük bir olumlu duygu hissederiz. Ama bazen de bu duygumuz sıfıra iner. Duygulardaki bu dalgalanma genel olarak herkeste olur ve normaldir. Ancak bir kişiye yönelik duygunuz sürekli olarak sıfır ise o ilişkinin sonu gelmiştir diyebiliriz. Ama, eğer ki bir kişiye karşı bazen sıfır ve bazen de 100’lük bir duygu hissediyorsanız, endişelenmeyin. Şu korona günlerinde birkaç yüz defa boşanmaya kalktıysanız, rahatlayabilirsiniz. Siz normalsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!