Köpükle varis tedavisi nedir?

Güncelleme Tarihi:

Köpükle varis tedavisi nedir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 15:26

SKLEROTERAPİNİN (iğne tedavisi), özellikle cilt yüzeyindeki ince ve kılcal damar varisleri için uygulanan bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Ekol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Savaş, tedavinin temel amacının estetik açıdan görünümde iyileşme sağlanması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Skleroterapide, bir kimyasal madde ya da ilacın ince iğne ucu olan bir enjektör yardımıyla toplardamar içine verilerek o toplardamarın kapanmasının sağlanması işlemi olduğunu dile getiren Savaş, “Kapanan ince varisler zaman içerisinde cilt tarafından emilerek yok edilir, böylece daha az görünür ya da görünmez hale gelirler. Skleroterapi işlemi iki türlü yapılabilir. Birincisi ilacın enjektöre çekilip sıvı şekilde toplardamar içine verilmesidir. İkinci yolda ise ilaç belli oranda hava ile karıştırılarak bir köpük oluşturulur ve bu köpük toplardamar içerisine verilir. Bu uygulamaya ‘köpük skleroterapi’ ya da ‘köpükle varis tedavisi’ denir” ifadelerini kullandı. Köpükle varis tedavisinin seanslar şeklinde yapıldığını belirten Savaş, “Her hastaya yapılması gereken seans sayısı, hastanın bacaklarındaki varislerin yaygınlığına bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Skleroterapi seansları poliklinik ortamında yapılır. Her bir seans yaklaşık 15-20 dakika sürer. Seanslar arasında ne kadar süre olması gerektiği, tedavi edilen bölgede orta büyüklükte ve ince kılcal damar varisi birlikteliğine bağlı olarak belirlenir” dedi.

Haberin Devamı

DOKTOR KONTROLÜNDE OLMALI

Köpükle varis tedavisinin, dışarıdan bakıldığında basit gibi görünen, ancak mutlaka doktor tarafından uygulanması gereken bir tedavi olduğunu dile getiren Savaş, “Çünkü yanlış uygulamalar, ciltte nekroz ve kangrene bile ilerleyebilecek ciddi yan etkilere yol açabilir. Tedavi öncesinde hasta bir kalp ve damar cerrahı tarafından mutlaka muayene edilmiş ve toplardamar ultrasonografi tetkiki yapılmış olmalıdır” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!