Özel çocuklar, Konak Engelsiz Yaşam Köyü'nde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Özel çocuklar, Konak Engelsiz Yaşam Köyünde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2021 12:21

Özel çocuklar, Konak Engelsiz Yaşam Köyü'nde buluştu

Haberin Devamı

İZMİR'de Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü, özel çocukların pasta yapım ve süsleme atölyelerine katılarak el becerilerini ve yaratıcılıklarını sergiledikleri 'Birlikte Lezzete Engel Yok' etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Konak Belediyesi ve Pasta Tasarımcıları Derneği (PASTAD) iş birliğinde düzenlenen 'Birlikte Lezzete Engel Yok' etkinliğiyle Konak Engelsiz Yaşam Köyü'nde düzenlenen etkinlikte, özel çocuklar birbirinden lezzetli pastaların hem üretimine katıldı hem de tatlı lezzetlerle buluştu. Festival tadındaki etkinliğe Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Pasta Tasarımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabiha Sezen Sel, Puratos Gıda Sanayi Ve Ticaret Aş. Türkiye Batı Bölgeler Satış Müdürü Metin Özdemir, Narlıdere Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Besim Toker, Hayırsever İş İnsanı Avni Ersoy, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, bölge muhtarları, Konak Engelsiz Yaşam Köyü'nde eğitim gören özel öğrencilerle velileri ve öğretmenleri katıldı.

"BANA EN FAZLA MUTLULUK VEREN İŞİMİZ, ENGELSİZ YAŞAM KÖYÜ"
 
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Engelsiz Yaşam Köyü'nün en mutlu oldukları hizmetleri olduğunu belirterek,
"Burası bizim için çok önemli. Velilerimizle beraber, o güzel çocuklarımızın eğitimlerine, gelişmelerine ve hayata hazırlanmalarına katkı sunmak bize apayrı bir haz veriyor, çok mutlu oluyoruz. Öncelikle velilerimize, bizlere güvendikleri için, çocuklarını bize emanet ettikleri için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliğin oluşmasında emeği geçenlere ve burada görev yapan bütün eğitimci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. PASTAD Yönetim Kurulu Başkanı Sabiha Sezen Sel ise Konak Belediyesi'nin kendilerine uğur getirdiğini söyleyerek Batur'a desteğinden ötürü teşekkürlerini iletti. Etkinliğin PASTAD'ın kuruluş yıldönümüne denk geldiğini ifade eden Sel, "Böyle kutlu bir günde sizlerle bir arada olmak bizim için mutluluk verici" dedi.

DOLU DOLU ETKİNLİK

Etkinlikte Batur, özel çocuklarla birlikte bungalovlarda gerçekleştirilen atölyelere katıldı. Cupcake, donut, kurabiye süsleme ve figür atölyelerinde çocuklarla birlikte pasta süslemeleri yapan Batur, yaptığı pastaları çocuklara hediye etti. 'Tuğrul Öztürk ve Sıradışı Çocuklar'ın dans ve müzik gösterileri ile İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından sergilenen folklor gösterisi büyük alkış aldı. Konak Engelsiz Yaşam Köyü'nde müzik derslerine katılan özel çocuklar, müzik performansı sergiledi. Çocuklar, yüz boyama, balon şekillendirme, pamuk şekeri, patlamış mısır ve atölye workshoplarına katıldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!