Konak'ta Sosyal Destek Merkezi hizmete başladı

Güncelleme Tarihi:

Konakta Sosyal Destek Merkezi hizmete başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2021 10:25

Konak'ta Sosyal Destek Merkezi hizmete başladı

Haberin Devamı

İZMİR'in Konak ilçesinde, Belediyei ve Türk Kızılayı Konak Şubesi ortaklığında Sosyal Destek Merkezi açıldı. İhtiyaç sahiplerinin Sosyal Destek Merkezi'nden gıda ve giyecek ihtiyaçlarını ücretsiz şekilde karşılayabilecekleri bildirildi.

Konak Belediyesi ve Türk Kızılayı Konak Şubesi ortaklığında hayata geçirilen Sosyal Destek Merkezi, ihtiyaçlı vatandaşlar için tam kapasite hizmete başladı. Eşrefpaşa semtindeki Cici Park'ın bitişiğinde yer alan Konak Belediyesi Sosyal Destek Merkezi, Gıda Market ve Giysi Market'ten oluşuyor. Sadece içinde bulunduğu Selçuk Mahallesi'ne değil, başta yakın bölgeler olmak üzere ihtiyaç duyan tüm Konaklılara hizmet verecek olan Sosyal Destek Merkezi, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İzmir İl Yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Ak Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar yer aldığı törenle kapılarını açtı.
Konak Belediyesi olarak sosyal projeleri ve dezavantajlı gruplarla yapılan çalışmaları her zaman ön planda tuttuklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları hep birlikte hareket ederek hizmet ürettik. Mühim olan vatandaşımıza iyi hizmeti alması. Büyük bir dayanışma ve birliktelikle açtığımız Sosyal Destek Merkezimizin başarılı olacağından ve ihtiyacı olan vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet edeceğinden hiç şüphemiz yok."
Konak'ta pandemi sürecinde daha da belirgin bir şekilde olmak üzere dayanışmayı üst seviyede yaşattıklarını ifade eden Başkan Batur, "Pandemi sürecinde vatandaşımız, esnafımız zor durumda kaldı. İşini kaybeden vatandaşımız çok fazla. Bu aşamada yerel yönetim olarak bizler elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Kızılay ve belediyemizin yanı sıra bir de destek veren hayırseverlerimiz var.  Özellikle pandemi sürecinde veresiye defterlerinin kapatılması gibi kampanyalarımızda hayırseverlerin çok katkısını gördük. Burada para yok, her ay kartlara ücretsiz yüklenen belli miktarda puanlar var. İhtiyaçlı vatandaşlarımız her ay buradan ister giysi alacak ister yiyecek alacak. Evinin ihtiyacı neyse onu alacak" diye konuştu.
Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı da Sosyal Destek Merkezi'nin iyiliği çoğaltan bir yer olduğunu söyledi.
Konak Belediyesi Sosyal Destek Merkezi'ne ilerleyen süreçte mobilya bölümünün de ekleneceği bildirildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!