Konak'ta depreme hazırlık tatbikatı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Konakta depreme hazırlık tatbikatı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2021 11:21

Konak'ta depreme hazırlık tatbikatı yapıldı

Haberin Devamı

İZMİR'de Konak Belediyesi, Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta öğrencilere olası bir deprem anında yapılması gerekenler gösterildi.

Konak Belediyesi, AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Şubesi ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi ile imzaladığı protokol kapsamında, afet bilinci oluşturmak ve afet anında yapılacaklar konusunda gençleri bilgilendirmek amacıyla tatbikat düzenlendi. Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikata Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özsaran, Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Aras, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tatbikat öncesi okulun öğrencilerine seslenen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Yaşadığımız afetler bizlere doğayı korumanın, önlem almanın ve olası afetlere hazır olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. İklim krizinin de ortaya çıkmasıyla karşımızda karamsar bir tablo oluştu. Bunun için tedbirleri çok iyi almamız lazım.  Yerel yönetici olarak özellikle siz gençlerin daha yaşanır, daha güzel bir dünyada yaşamanızı sağlamak bizim en büyük görevimiz" dedi.

"İŞ BİRLİĞİ DEPREMDEN ÖNCE BAŞLADI"

Afetlere hazırlanmak ve bilinç oluşturmak adına sivil toplumla iş birliğine İzmir depreminden önce başladıklarını, deprem sonrası çalışmaların afet bölgesine odaklandığını ifade eden Batur sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yerel yönetim olarak İzmir depreminden önce AKUT'la çalışmaya başlamıştık. Birlikte şu ana kadar çok iyi çalışmalar yaptık. TRAC'la da iş birliği halindeyiz. Özellikle deprem ya da başka bir afet yaşandığında en büyük sıkıntılardan bir tanesi haberleşmenin çökmesi. Bu noktada TRAC tüm kurumları harekete geçirecek. Biz her iki kurumla da güç birliğine İzmir depreminden önce gittik aslında. Daha önceden riskleri görerek adımlarımızı atmıştık. Bugün burada bulunan iki değerli kurumumuzla da olası afetlere karşı birlikte hazırlanıyor, afet bilinci oluşturma için birlikte çalışıyoruz." Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Aras da "Bizim endişemiz, korkumuz depremden değil, cehaletten olmalı. Bu tatbikat ve eğitim sonucunda bilgileneceksiniz, burada öğrendiğiniz bilgiler çok değerli" dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen tatbikatta olası bir deprem anında yapılması gerekenler gösterilirken AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Şubesi ekipleri binada mahsur kalan yaralıyı kurtarma operasyonunu canlandırdı. Tatbikatı merakla takip eden öğrenciler, AKUT ve TRAC stantlarına da yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilere olası afetlere nasıl hazırlanacakları, afet sırasında ve sonrasında yapılacaklarla ilgili de eğitim semineri düzenlendi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!