'Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı var'

Güncelleme Tarihi:

Konakın kentsel dönüşüme ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2022 10:59

'Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı var'

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA) - İZMİR'de Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yılın ilk meclis toplantısında kentsel dönüşümün önemine dikkati çekti. Batur, "Bu kentin bir an evvel dönüşüme ihtiyacı var.  Zaman kaybına tahammülümüz yok. Süratle, elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Hem teknik arkadaşlarımız hem belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, bunun çabası içerisindeyiz" dedi.
 
Konak Belediye Meclisi, yılın ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un yeni yıla yönelik temennileriyle başlayan toplantıda Sayıştay Başkanlığının yayınladığı Konak Belediyesi 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu da okundu. Konak'ın kentsel dönüşümünün gündeme geldiği oturumda Batur, "Beştepeler ve Gültepe imar planlarında tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Şehir Plancıları Odası'nın itirazı sonrası yürütmeyi durdurma kararı alındı. Biz de bir üst mahkemeye itirazımızı yaptık. Bir üst mahkeme de yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Karar verirken de 25 binlik ile 5 binlik planlar arasındaki uyumsuzluğu gösterdi. Şimdi, Büyükşehir Meclisi'ne getiriyoruz. Teknik sıkıntı ortadan kalkınca herhangi bir sıkıntı kalmayacak. Buradaki kentsel dönüşüm için bir plan önerisi varsa ben uygulamaya hazırım. İnsanları bir yerden bir yere götürmeden, yerinde dönüşüm olacak şekilde bir dönüşüm modelini getirsinler biz de uygulayalım. Bu kentin bir an evvel dönüşüme ihtiyacı var.  Zaman kaybına tahammülümüz yok" ifadelerini kullandı.  
 
SAYIŞTAY'DAN RAPOR
Konak Belediye Meclisi ocak ayı toplantısında Konak Belediyesi 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu özeti okundu. Raporun denetim görüşü bölümünde, "İzmir Konak Belediyesi'nin 2020 yılına ilişkin yukarıda belirtilen ve kamu idaresi tarafından sunulan; geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının, 'Denetim Görüşünün Dayanağı Bulgular' bölümünde belirtilen hesap alanları hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır" ifadeleri yer aldı.  Batur, Aydın Erten Rekreasyon Alanındaki, çalışmaların sonuna gelindiğini açıkladı. Batur ayrıca, Beştepeler bölgesinde yapımı süren sosyal tesisinin haziran ayında tamamlanmasını beklediklerini, Çınarlı'daki bilim merkezinin ise binasının tamamlandığını ve bundan sonraki aşamada, gezegenlerin izleneceği küresel yapının yerine yerleştirileceğini söyledi.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!