Dünya Çocuk Hakları Konak'ta savunuldu

Güncelleme Tarihi:

Dünya Çocuk Hakları Konakta savunuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2021 14:20

Dünya Çocuk Hakları Konak'ta savunuldu

Haberin Devamı

İZMİR'de Konak Belediyesi'nin Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Konak Kent Konseyi ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin uygulanması gerekliliğine dikkat çekildi.

Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi'nin Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği basın açıklaması Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşti. 'Benim de Haklarım Var' başlığı altında düzenlenen açıklamaya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, kent konseyi başkanları, çocuk meclisi üyeleri, meclis üyeleri ve İzmir ve Konak kent konseyleri yürütme kurulu üyeleri ve meclis başkanları katıldı.

'ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ KAĞIT ÜZERİNDE KALMASIN'

Konuşmasında çocukların eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik ve cinsel sömürüye karşı haklarını tanımlayan sözleşmenin kağıt üzerinde kalmaktan çıkıp, bir an evvel uygulanması gerektiğini ifade eden Batur, "Aslında bugün coşkuyla çocuklarımızın gününü kutlamak isterdik ama kutlamak için çok büyük nedenler yok. Bugün dünyanın pek çok yerinde çocuk haklarının acımasızca ihlal edildiği bir düzen var. Ülkemizde de durum farklı değil. Gün geçmiyor ki, bir çocuğumuza dair yüreğimizi yakan bir haber almayalım. Soruyorum, ülkemizde çocuklarımızı koruyabiliyor muyuz? Büyük çoğunlukla cevabınız hayır. Son dönemde çocuklarımıza yönelik her türlü şiddet ve cinsel istismar vakalarında artış olduğunu görüyoruz maalesef" dedi. Batur, karamsarlığa kapılmadan hep birlikte çocukları korumak, onları aydınlık bir geleceğe büyütmek için omuz omuza vermeleri gerektiğini vurguladı.

Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da 'Benim de Haklarım Var' başlıklı basın açıklamasını gerçekleştirdi.
Mumcu, "Savaşların bitmediği bir dünyada çocuklarımıza aydınlık bir gelecek sunamayız. Savaşın, sömürünün, eşitsizliklerin, paranın ve rant hırsının olmadığı bir dünyada haklarına kavuşmuş çocukların şarkıları kulaklarımızda yankılanacaktır. Çocukların haklarını korumak zorunda kalmayacağımız günlere olan inancımızla Çocuk Hakları Günü'nü selamlıyoruz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!