Kızılay'dan Tunç Soyer'e teşekkür ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Kızılaydan Tunç Soyere teşekkür ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2021 17:26

Kızılay'dan Tunç Soyer'e teşekkür ziyareti

Haberin Devamı

İZMİR Kızılay Şubesi ile ilçe şube başkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e 30 Ekim depreminde Kızılay'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Soyer, birlik ve dayanışmanın önemini vurgulayarak Kızılay'a her zaman sahip çıkacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kızılay İzmir Şubesi yöneticilerini makamında ağırladı. Şube yöneticileri 30 Ekim depreminde kuruma verdiği destekten dolayı Başkan Tunç Soyer'e teşekkür etti. Toplantıya Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Şube Başkan Yardımcıları Hakan Yıldız, Tansu Kaya ile Çetin Elçiboğa, Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, Gaziemir Şube Başkanı Davut Dinçel, Bornova Şube Başkanı Cemil Korkut, Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz ve Ege Bölge Afet Yönetim Müdürü Murat Korkut katıldı.

SOYER, İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Soyer, İzmir'in depremde yaptığı çalışmalarla bütün Türkiye'ye ilham olduğunu söyledi. Bu süreçte hem bakanlıkların hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hep birlikte çalıştıklarını ifade eden Başkan Soyer, “İnsanlara umut veren, dertlerine derman olan, bu işbirliği ve dayanışma ruhu belki de Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey. Tüm bunlar bütün dünyaya da örnek oldu. Her birinizin emeği ve katkısı için teşekkür ediyorum. İyi ki el ele vermeyi başardık. Bundan sonrasın da bu iş birliğini sürdürelim. Çünkü bu herkesin ihtiyaç duyduğu bir şey. Biz de size minnettarız, teşekkür ediyoruz" dedi.

BAKAN KURUM'A ÖZEL TEŞEKKÜR

Bu işbirliğinin Türkiye'ye örnek bambaşka boyutları ve derinlikleri ile zenginliklerinin bulunduğunu da söyleyen Soyer, “Bu süreçte gördük ki bizi bir birimizden ayıran, farklı kılan şeylerden çok daha fazla birleştiren sebep varmış. Ve ben bunun idrakında olan herkese minnettarım. Yani bu koordinasyonu sağlama konusunda, bu iradeyi ortaya koyma konusunda herkes aynı kararlılığı gösterdiği için böyle bir sonuç ortaya çıkıyor." dedi. Soyer, deprem boyunca yürütülen çalışmalar esnasında şeffaflık ve katılımcılık yolu açtığını belirttiği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a da özellikle teşekkür etti.

"ÇOK GÜZEL BİR SINAV VERDİK"

Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış da 30 Ekim depreminin ardından İzmir'in tüm kurumları ve yurttaşlarıyla güzel bir sınav verdiğini söyledi. Baykalmış, “Hem çalışma prensibi olsun hem de kurumlar arasındaki uyumun yanı sıra vatandaşların depremde gösterdiği refleksler takdire şayan. İzmir bütün paydaşlarıyla beraber süreci çok büyük karışıklıklara mahal vermeden yönetti. Çok güzel bir sınav verdik. Temennimiz bir daha böyle bir afetin yaşanmaması" dedi. Baykalmış, deprem sırasında Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin Kızılay'a çok ciddi destek verdiğini, yine Büyükşehir'in fuar hollerinden birini Kızılay'ın çalışmaları için tahsis ettiğini belirterek Soyer'e teşekkür etti.

"El ele vermemiz lazım"

Başkan Soyer “Kızılay gönüllüsü olun" çağrısına “Kızılay bu milletin en köklü kurumların biri. Hayatımız boyunca Kızılay'ın ne kadar kıymetli bir kurum olduğunu bilerek yaşadık. Büyükşehir de bu milletin kurumu. O nedenle tabi ki el ele vermemiz lazım. Bir birimizin gönüllüsü olmamız lazım. Bundan hiç tereddütünüz olmasın. Biz de üzerimize ne düşüyorsa büyük bir onurla yapmaya devam edeceğiz. Kızılayımıza sahip çıkacağız." şeklinde yanıt verdi.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!