İş garantili kurs ilk mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

İş garantili kurs ilk mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2021 11:07

İş garantili kurs ilk mezunlarını verdi

Haberin Devamı

KONAK Belediyesi'nin İzmir İş Kadınları Derneği'yle (İZİKAD) hazırladığı 'İzmir Birlikte Tasarım ve Üretim Merkezi' projesi, ilk mezunlarını verdi. 15 Mart'ta başlayıp 30 Haziran'da sona eren eğitimlere katılan 30 kadın kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

İzmir Birlikte Tasarım ve Üretim Merkezi Projesinin eğitimlerine katılan 30 kadın kursiyer, törenle sertifikalarını aldı. Konak Belediyesi'nin İZİKAD'la hazırladığı projenin sertifika törenine; Vali Yavuz Selim Köşger, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş, İçişleri Bakanlığı İzmir Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Sezgin, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve CHP Grup Sözcüsü Avukat Nilay Kökkılınç ile Konak Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının temsilcileri, muhtarlar ve kursiyerler katıldı. Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme (ARGE) Müdürlüğü'nde düzenlenen kapanış töreniyle kurs bitirme ve teşekkür belgelerini aldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, Türk kadının her zaman güçlü olduğunu vurgulayıp, "Biz ne zaman büyük Türkiye ideali peşinde her bir vatandaşımızı, her bir bireyimizi kendi kabiliyeti neyse, yeteneği neyse, bilgisi becerisi neyse, yapabileceği neyse o noktada istihdam edebilirsek, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini o zaman geçebileceğiz. O zaman büyük Türkiye idealini yakalayacağız, çağdaş muasır medeniyetler seviyesinin ötesine o zaman geçeceğiz, dünyadaki saygın devletler arasındaki yerimizi pekiştireceğiz. Tabii bu büyük ülke ideali peşinde erkekler çalışırken kadınların ihmal edilmesi söz konusu bile olamaz. Bir elmanın iki yarısı diyoruz. Hem bizim kadınımız, her zaman güçlüdür. Her zaman erkeğiyle omuz omuza, savaşta bile erkeğiyle omuz omuza gerektiği yerde durmuştur. Her zaman fedakârdır, azimlidir, çalışkandır, beceriklidir, her şeyin üstesinden gelir" dedi.

Kadınların kabiliyetlerinin geliştirilmesine istihdama katkı sağlamaya yönelik bütün projelere destek verdiğini vurgulayan Köşger, "İzmir'de de zaten bu potansiyel, bu ortam zaten kendiliğinden var. Biz de bunun biraz ivmelendirilmesi noktasında, motive edilmesi noktasında ne gerekiyorsa yapacağız. Bir mesleğinizin olması iş bulmada büyük katkı sağlıyor. Ne iş olsa yaparım, diyeni hiçbir işe sokamıyorsunuz. Dolayısıyla bir meslek edindirilmesi, bir kabiliyet kazandırılması lazım. Bu kurs da ona yönelik, kadınlarımıza meslek edindirme noktasında bir çalışma" diye konuştu.

Eğitim verilen ve işe yerleştirilen kadın sayısının artırılması gerektiğini dile getiren Vali Köşger, "İzmir'de yüzde 17 işsiz var. Bunun içinde de genç işsiz ve kadın işsiz oranı da orantısal olarak fazladır. Kadınlarımızı donanımlı, becerikli, meslek sahibi yapma noktasında gayret göstermemiz lazım" dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projenin başında en önemli unsurun kadınların hem meslek hem de iş edinmesi olduğuna dikkat çekerek, "Devletin tüm kurumlarının, İzmir Valiliğimize, Kaymakamlığımıza bağlı tüm kurumların, belediyemizin ve sivil toplum örgütü olarak İZİKAD'ın katkılarıyla hep birlikte çok güzel bir iş başarıldı. Bu projeyi destekleyen kamudaki tüm kurumlarımıza ve özellikle İçişleri Bakanlığı İzmir Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğümüze, İzmir Konak Halk Eğitim Müdürlüğümüze, İŞKUR İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. 'Birlikte Konak' anlayışıyla yola çıktığımız bu yolda kamu kurumlarıyla özellikle valiliğimize ve kaymakamlığımıza bağlı kurumlarla bu 2.5 senelik süre içinde gerçekten güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Çok büyük desteklerinizi görüyoruz. Öncelikle Sayın Valime bugünkü toplantımıza katıldığı için hem de götürdüğümüz bütün projelere olumlu yaklaşımı ve kente kazandırılması noktasındaki duruşuyla teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımıza ve ilgili kurumlarımıza da çok teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Sezgin ise kursiyerlerin heyecanlarının kendisini de heyecanlandırdığını dile getirerek, “İlk geldiklerinde böyle değillerdi ama şu anda özgüvenleri çok yüksek. Bundan gurur duyuyorum” diye konuştu. Projeyi başarıyla bitirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Sezgin, projeye destek olan herkese teşekkürlerini iletti. Sezgin

Projenin kursiyerlerinden Esra Fidan, "Tüm kursiyer arkadaşlarım adına bizlere bu imkânları sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 İZMİR, DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!