AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli: "Kiraz, ayrımcılığa kurban ediliyor"

Güncelleme Tarihi:

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli: Kiraz, ayrımcılığa kurban ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2021 12:17

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli: "Kiraz, ayrımcılığa kurban ediliyor"

Haberin Devamı

İZMİR'in Kiraz ilçesinde gerçekleşen AK Parti İzmir İl Başkanlığı yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Kiraz, ayrımcılığa kurban ediliyor. İlçe halkına nefes aldıracak hastane kriziyle ilgili yaşananlar ortada. Hem sağlık hem toplu konut ihtiyacını karşılayacak bu büyük proje, CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından engelleniyor. Bu, olacak şey değil" dedi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu ev sahipliğinde toplanan il yönetimi, ilçeyle ilgili genel ve yerel hizmetleri, yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yatırımların süreceğini vurgulayarak ilçe trafiğini de rahatlatan çevre yolunun komşu ilçelere ulaşımı da kolaylaştırdığını belirterek, "Kiraz Cumhur İttifakının özverili yerel idaresinde. Hepimizin nefesi, eli, desteği ilçemizin üstünde. 5 bin metrekarelik pazar yeri hayata geçti. Kirazlı hemşerilerimizi doğal gazla buluşturduk. Çevre yolu ile ilçenin olduğu gibi bölge trafiğine de nefes aldırdık. Su sorunu, sayelerinde buranın da kaderi gibiydi. Yine el attık, yine bizim işimiz değil demedik. Büyükşehir Belediyesi çözemedi, devreye girdik. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, 7 mahallede DSİ marifetiyle açılan kuyularla halkımızı içme suyuna kavuşturdu. Kiraz yıllardır, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ayrımcılığına kurban ediliyor ne yazık ki. Ama biz de buna rağmen durmuyor; zorluyor, hizmet ediyoruz" dedi.

"BİNALİ YILDIRIM DEVREDE"

Kiraz Devlet Hastanesi için düğmeye basıldığını duyuran Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arkacılar Mahallesi'nde yapımı planlanan; içinde hem 75 yataklı hastaneyi hem de konut ve okul alanını barındıran projeyi yargı yoluyla durdurarak Kiraz'a ihanet ediyorlar. Hiçbir haklı gerekçeleri yok. Bu, bölgenin en hayati ihtiyacı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı engellemesine rağmen, biz yılmıyoruz. Bu hizmetleri ne yapıp edip hayata geçirmek için çalışıyoruz. Takipteyiz… İzmir Milletvekilimiz, Genel Başkan Vekilimiz Binali Yıldırım devrede. İmar planları düzenlenerek yeniden askıya çıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın girişimleriyle bu yatırımı mutlaka hayata geçireceğiz. Saliha Başkanımız çok cevval, çok çalışkan. Kiraz, AK Belediyeciliğin farkını yaşıyor. CHP'nin iki yüzlü hizmet anlayışına kurban ettirmeyiz. Her ihtiyacında yanındayız, olmaya devam edeceğiz."

"YURT PROJESİNDE DE ENGEL"

Sürekli, CHP'li Büyükşehir idaresinin ilçenin hastane gibi, öğrenci yurdu ile ilgili de köstek olduğunu söyleyerek, "Saliha Başkanımız canını dişine takarak yıllardır çalışıyor. Kiraz, hizmette engel tanımayan, sınırları zorlayan AK Parti belediyeciliğini bizzat yaşıyor. 3 yıl önce öğrencilerin yurt sorununu çözmüş, zaman içinde yaşanan yoğunluk nedeniyle yeni bir yurt alanı belirlemişti. Ama burada da Büyükşehir engeli ile karşılaştı. Şimdi yaşanan yoğunluğu kendi imkanları ile çözmüş durumda. Ağzını her açtığında, 'AK Parti İzmir'i cezalandırıyor' diyenlerin yaptıklarına bakın. Gerçekten üzücü. Algı yöneterek, günü kurtarmaya çalışarak halkı hizmetten mahrum bırakmayı içlerine sindirebiliyorlar. Sağlıktan eğitime ve barınma ihtiyacına kadar her noktada Kiraz'ın yanındayız."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!