Kınık İdlib şehitleri için tek yürek oldu

Güncelleme Tarihi:

Kınık İdlib şehitleri için tek yürek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2020 10:45

Kınık İdlib şehitleri için tek yürek oldu

Haberin Devamı

İZMİR'in Kınık ilçesinde, Suriye'nin İdlib şehrinde rejim güçlerinin hava saldırısı yürüyüş ile kınandı, şehit olan kahraman Mehmetçikler için mevlit okutuldu.

Kınık Belediyesi tarafından İdlib'de şehit düşen 34 Mehmetçik için Merkez Çarşı Camii'nde yatsı namazı öncesinde mevlit okutuldu. Mevlit programına Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık Müftüsü Muammer Uslu, AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Molllaahmet, MHP Kınık İlçe Başkanı Adem Paydaş, Kınık Belediye Meclis Üyeleri, Kınık Esnaf Odası Başkanı Uğur Ağar, Kınık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Mert, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kınık Belediye Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Mevlidin ardından protokol üyeleri Poyracık Mahallesi'nde bir grup genç tarafından organize edilen 'Şehitlere Saygı' yürüyüşüne katıldı. Poyracık Mahallesi'nde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene" ve "Her Türk asker doğar" sloganları atarak Kınık Hükümet Konağı'na yürüdü. Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Başçavuş Oral Kaymak, Kınık İlçe Emniyet Müdürü Fatih Haykırer, yürüyüşe katılan gençlere Türk bayrağı hediye etti. Ardından bir genç İdlib'te şehit olan Mehmetçikler'in ismini tek tek okurken, meydandaki kalabalık hep bir ağızdan 'Burada' diye karşılık verdi.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalık dağıldı.

Cevdet ŞEN / KINIK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!