Kendisi için atölye kurdu üretmeyi sevenlerin buluşma noktası oldu

Güncelleme Tarihi:

Kendisi için atölye kurdu üretmeyi sevenlerin buluşma noktası oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 13:37

Bilgisayar öğretmenliğine çocukları Zeynep ve Efe’nin dünyaya gelmesiyle ara vermiş. Onların mutlu ve özgür büyüyecekleri bir ortam hedefi yollarını Bodrum’a çıkarmış. Bir yıl deneme diye başlayan hikaye, “Bodrum’dan başka yerde asla”ya dönüşmüş. Seda Selçuk’un üretmeye olan merakı Bodrum’da girişime dönüşmüş. “Kendi çalışmalarımı yapacağım bir atölye olarak açtığım Bodrum Atölye mâi, tüm üretmeyi seven güzel kalplerin buluşma noktası oldu” diyen Selçuk’un kafasında geleceğe dair birçok plan bulunuyor.

Haberin Devamı

Kendisi için atölye kurdu üretmeyi sevenlerin buluşma noktası oldu

Seda Selçuk eğitimini aldığı alanın dışında, sanata ve üretmeye olan merakını bir potada girişime dönüştüren bir isim. Ve kurduğu atölyeyle birçok kişiye farklı bir terapi sunan bir girişimci. Bodrum Atölye mâi’nin kurucusu Selçuk, hikayesini ve çalışmalarını anlattı. 1982 İstanbul doğumlu olan Seda Selçuk, bilgisayar programcılığı mezunu olduğunu belirterek, “Üniversitenin ardından 4 yıl bilgisayar öğretmenliği yaptım. 2007’de evlendikten sonra çocuklarım Zeynep ve Efe’nin dünyaya gelmesiyle vaktimin tamamını onlara ayırdım” diyerek, mesleğine ara verdiğini paylaştı.

Kendisi için atölye kurdu üretmeyi sevenlerin buluşma noktası oldu

Haberin Devamı

BİR YIL DENEYELİM DEDİLER AMA

Bir yandan çocuklarını büyüten Selçuk, öte tarafta ise eşiyle birlikte yıllardır Bodrum’da yaşama hayalleri kurmuş. Bu fikrin çocukların daha mutlu ve özgür büyüyecekleri bir ortamda çocukluklarını geçirmesi isteğiyle daha da büyüdüğünü ifade eden Seda Selçuk, o süreci şöyle anlattı: “2018’de Bodrum’a yerleştik. ‘Bir yıl deneme’ diye başladığımız hikayemiz, ‘Bodrum’dan başka yerde asla’ olarak isim değiştirmiş oldu. Zeynep ve Efe okula başladıktan sonra sanata ve üretmeye olan merakım daha da arttı. Her yıl belirlediğim farklı eğitimleri almaya başladım. 2 yıl resim, 1 yıl ahşap boyama teknikleri, 1 yıl nakış, 1 yıl da pastacılıkla ilgili eğitimler aldım.”

Kendisi için atölye kurdu üretmeyi sevenlerin buluşma noktası oldu

ÇOCUK ATÖLYESİ UĞURLU GELDİ

Bodrum’unun güzelliklerini keşfetmeye devam ederken Gümüşlük Dereköy’de karşısına bir dükkan çıkmış Seda Selçuk’un... “İşte burası benim üretmeye devam edeceğim yer dedim ve o gün o dükkanı tuttum” diyen Selçuk, Bodrum Atölye mâi’nin doğuş öyküsünü şöyle paylaştı: “Hemen tadilata başladık. Önce duvarına Bodrum evlerinin imzası begonvilleri çizip boyadık. Atölyem beni yansıtsın, içeri giren herkese enerji ve mutluluk veren bir ortam olsun istiyordum. Nitekim de hayal ettiğim atölyeyi yaptım. İlk dönem kendi yaptığım ürünleri sergiledim. 2019 Şubat’ta ise yaptığım ilk çocuk atölyesiyle kapılarımızı açtık. Bereket ve uğruna inandığım çocuklarla yaptığım ilk atölyem bana şans getirdi. Branşlarında uzman birçok eğitimciyle çalışma fırsatım oldu.”

Haberin Devamı

Kendisi için atölye kurdu üretmeyi sevenlerin buluşma noktası oldu

BİR NEVİ TERAPİ MERKEZİ

Bodrum Atölye mâi’yi kendi çalışmalarını yapacağı bir atölye olarak açtığını söyleyen Seda Selçuk, “Ama bir anda tüm üretmeyi seven güzel kalplerin buluşma noktası olduk. Dikiş, örme, makrome, sepet, keçe, dokuma ve daha bir sürü farklı eğitimlerin birbirinden değerli eğitimcilerimizle birlikte yapıldığı atölyeme gelen katılımcılarımızın deyimiyle hepimizin terapi mekanımız haline geldi. Hem güzel dostlukların kurulduğu, hem de üretmenin ve öğrenmenin verdiği keyifle dört gözle beklenen bir ortam halene dönüştü” dedi.

GELECEK SÜRPRİZLERLE DOLU

Seda Selçuk, farklı ve özgün olmak adına sürekli “Yeni neler öğrenebilir, neler üretebiliriz?” diye araştırarak kendini yenilemeye devam ettiğini söyleyerek, “Kafamda yapmayı planladığım daha bir sürü plan ve proje var. Şimdilik sürpriz olsun. Farklı şehirlerden eğitimcilerimizin de birbirinden güzel eğitimlere imza attığı atölyem bir Bodrum markası olma yolunda devam edecek” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!