Kemalpaşa'da itirazlar sonucu değiştirmedi

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşada itirazlar sonucu değiştirmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 13:38

Kemalpaşa'da itirazlar sonucu değiştirmedi

Haberin Devamı

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde, AK Parti'nin sandıklara yönelik itirazı sonucu değiştirmedi. İtiraz edilen sandıklarda, oylar yeniden sayıldı. CHP'li Rıdvan Karakayalı, ilçenin yeni belediye başkanı olarak seçildi. Seçimi kaybeden AK Parti, mecliste ise çoğunluğu kaptırmadı. AK Partili Arif Uğurli, Millet İttifakı'nın seçimi kazandığını söyledi.

İzmir'de kıyasıya bir seçim yarışına sahne olan Kemalpaşa'da, AK Parti'nin geçersiz oylara yönelik yaptığı itiraz sonuçlandı. Yapılan sayımın ardından, geçersiz oylardan 13'ü AK Parti'ye, 6'sı ise CHP'ye yazıldı. Ancak ilçede sonuçlar değişmedi. CHP'li Rıdvan Karakayalı, seçimi kazandı. Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurli, sayımın bittiğini, sonuçların değişmediğini, Millet İttifakı'nın kazandığını belirterek, "Hayırlısı olsun" dedi. İlçede meclis üyeliğinde çoğunluğunu ellerinde bulundurduklarını söyleyen Arif Uğurli, "Kemalpaşa'da HDP'nin kazandığı görülüyor. Çünkü HDP mecliste kendi üyelerine oy verdiği için, belediye başkanlığını CHP, meclisi ise biz kazandık. Bundan sonraki süreçte de mevcut başkanın vaatlerini takip edeceğiz. Bize 30 bin insan oy verdi. Oy veren ve vermeyen seçmene teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte, Kemalpaşa'da yaptıkları hayırlı her projenin destekçisi olacağız. Yanlışları da elimizden geldiğince ifade etmeye çalışacağız. Türkiye kazandı, vatana ve millete hayırlı olsun" dedi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Ayçil de seçimin bittiğini CHP'nin ilçede kazandığını söyledi. Ayçil, "126 oy mecliste bize geçti ama bu sonucu değiştirmedi. CHP 14, AK Parti 17 meclis üyesine sahip. Tutanağı aldık, burada süreç bitti. Kemalpaşa'ya hayırlı olsun. Gerçekten bahar geldi, çiçekler açtı" diye konuştu.

CHP, İL SEÇİM KURULU'NA İTİRAZ ETTİ

Bergama ilçesinde AK Partili Hakan Koştu'nun seçimi kazanmasının ardından CHP, geçersiz oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. CHP'nin itirazı kabul edilmedi. Bunun üzerine İl Başkanlığı, İl Seçim Kurulu'na itiraz başvurusunu yaptı. İlçede, CHP 457 oyla seçimi kaybetmişti.

Umut KARAKOYUN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!