Kaybettiğiniz saçları geri kazanabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Kaybettiğiniz saçları geri kazanabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2022 21:57

Yasemin Gülgör Clinic Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, saçdökülmesi, saç seyrelmesi gibi problemler yaşayan hastalar için önemli açıklamalardabulundu. Gülgör, saç ekimiyle kaybedilen saçların geri kazanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

SAÇLARI dökülmeye başlamış ve seyrelmeler gözlemlenen kişilerin PRP tedavisiyle saçlarını güçlendirebileceklerini ifade eden Yasemin Gülgör Clinic Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, “PRP yöntemini, saçları dökülmeye başlamış, incelmiş, seyrelme görünen saç diplerine uyguluyoruz. PRP, ince olan, bebe tüy dediğimiz tüyleri güçlendiriyor. Mevcut saçı güçlendirmek için uygulanan yöntem incelen saçları güçlendirdiği için dışarıdan bakıldığında yoğun bir görünüm elde edilmektedir. Erkekler kadar kadınlar da tercih ediyor. 15-20 dakika süren bir işlemle operasyon gerçekleşiyor. Öğle tatilinde bile gelip işlem yaptıran hastalarımız var. Genellikle olumlu sonuçlar aldığımız PRP tedavisinden sonra iki gün saçların yıkanmaması gerekiyor. Ayrıca PRP tedavisindeki gelişimlerin gözlemlenebilmesi için PRP tedavisi uygulanan kişilerin kontrollerini aksatmadan, düzenli bir şekilde sürdürmesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

KİŞİYE ÖZEL SAÇ EKİMİ

Saçla ilgili mezoterapi gibi birçok uygulamanın mevcut olduğunu belirten Yasemin Gülgör, şunları söyledi: “Saç ekimi operasyonu bir sağlık kuruluşunda, alanında tecrübeli sağlık personelleri tarafından yapılmalıdır. Ekibin sağlıkçı olması ve doktor kontrolünde ekimin yapılması başarıyı artırmaktadır. Öte yandan halk arasında saçın daha güçlü görünmesi, dökülmemesi ya da yeniden kazanılması için sayısız uygulama var. Uygulanan yöntemlerin hiçbiri tamamen çözüm olmamıştır. Dünyada lisans almış tek ilaç çok düşük oranlarda sonuçlar verirken, FUE yöntemi saç problemini tek seansta tedavi ederek yüksek oranda memnuniyet sağlamaktadır. Belki gelecekte bu cihazlar ve ürünler daha da gelişecek. Onların gelişmesiyle birlikte FUE yöntemi de hız kazanacaktır. Diğer ilaç ve teknolojilerin hız kazandırma dışında etkisi yoktur. FUE yönteminde saç transferini sağlayan kişi derinliği, sıklığı ve açıyı vererek doğal görünüm sağlamaktadır. Mevcut diğer teknolojilerin böyle bir fonksiyonu yoktur. Bize başvuran kişiler de diğer teknolojilerin hızından memnun olduklarını, fakat saçlarının eskisi kadar doğal olmadığını beyan etmişlerdir.”

Haberin Devamı

BAKIMLI VE SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN ÖNERİLER

YASEMİN Gülgör, mevsim geçişlerinde saç problemlerinin arttığını belirtti ve saç bakımının püf noktalarını anlattı:

Uzun saç, sağlıklı bir büyüme gerçekleştirse de bu uzunluk saçın güçten düşmesine neden olur. Saçınızın uzunluğunu devam ettirmek, saç uçlarındaki kırıkları aldırmakta yatıyor. Dengeli beslenmek, sağlıklı saçlara sahip olmada önemli bir faktör. Yüksek folik asit içeren gıdalar tüketmek saçlarız için yararlıdır. Örnek olarak mercimek, yeşil yapraklı sebzeler, kuşkonmaz, barbunya, brokoli verilebilir. Saçları lastik bantlarla değil kumaş bantlarla bağlamak, hasar oluşumunu azaltabilir. Islak saçlarınızı yüksek sıcaklık altında kurutmak, saç tellerinize zarar verir. Saçlarınız kepeklenip dökülüyorsa, doğal saç kılından yapılmış bir fırçayla taramalısınız. Çoğu zaman kepek için fırçalamak yetmektedir. Soğuk su ile yıkandığında saçın parlaklığı artar. Saç derinize az temas ettirerek yıkayabilir ve pürüzsüz saçlara sahip olabilirsiniz. Yağlı ve az saçlı kişiler kurutma makinesi kullanmamalıdır. Doğal bakım için ılık bir bardak suya elma sirkesiyle bir çorba kaşığı şampuanı karıştırın ve saçınızı yıkayın. Sonra soğuk suyla durulamayı unutmayın.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!