Karşıyaka 'Kurban Bayramı'na hazır

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka Kurban Bayramına hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 11:28

Karşıyaka 'Kurban Bayramı'na hazır

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki satış ve kesim alanları ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Huzur ve güvenliği sağlamak için gerekli tedbirler alınırken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kurulan özel ekipler bayram boyunca alarmda olacak.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Kasaplar Odası işbirliğiyle 'Örnekköy Kurban Satış ve Kesim Yeri'ni hazır hale getirdi. 2 bin küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvanın satışa sunulduğu alanda hijyenik bir ortam oluşturuldu. Kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesi için önlemler alındı. Hayvanların araçlardan indirilme ve bindirilme rampaları, atıkların bertaraf edilmesi ve temizlik, ilaçlama, hayvan sahiplerinin bekleme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerler de dahil, gerekli tüm ayrıntılar düşünüldü.

ACİL MÜDAHALE EKİBİ NÖBETTE

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Çevre, Temizlik, Zabıta, Destek, Ulaşım ve Fen İşleri müdürlüklerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar, Kurban Bayramı sonuna kadar sürecek. Kurbanlıkların kayıt, pasaport ve sağlık raporları tek tek kontrol edilirken, rutin denetimler de yapılacak. Bayram süresince de alanda Veteriner İşleri Müdürlüğü Acil Müdahale Ekibi alarmda olacak. Temizlik çalışmalarıyla, kötü görüntülerin oluşmasının önüne geçilecek. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi'nin ikram araçları da arife ve bayramın ilk gününde, mezarlıklarda hizmet verecek. Vatandaşlara çay ve kahve ikramı yapılacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!